1: a advent - ljusets ankomst igen och igen.......

LJUSET KOMMER...

En underbar gudstjänst i kyrkan kom jag nyss hem från. Och snart lägger sig mörkret utanför mitt fönster, men.... Ljuset kommer på många sätt, detta är advent ett bevis på.

Julstjärna
Julstjärnan förebådar den riktiga julstjärnan, Jesus!

Tycker dock det är så trist att ljudanläggningen i kyrkan var så usel, att den bara sprakade och det som sägs blir svår uppfattat. Mikrofonteknik är viktig, men jag undrar om det lärs ut på PIUS?

Inom artistbranchen gör man alltid sound-check innan åhörarna anländer, samt är i god tid innan "giget". Det skulle vara bättre om alla deltagare anlände 1 timme innan gudstjänst, så det inte känns som ett hafsverk. Att gå igenom i lugn och ro, så alla känner sig delaktiga och hinner med en gemensam bön, möjligtvis med genomgång efteråt, som man gör inom underhållningsbranchen, kan vara bra för alla parter, anser jag. Vad tycker du?

Var och såg
"Vägen till Betlehem" på bio idag. En "historia" som är över 2.000 år och som fortfarande fängslar, eller jag menar befriar.  Gud kom till oss, född i ett oansenligt stall, sedd av visa stjärntydare och herdar (som betraktades som ett "låg-image jobb, om man talar i dagens termer). De såg, de förstod. Gör du? OFANTLIGT, Gud kom till oss!!!!!

Övrigt:
Advent kommer av latinets adventus och betyder ankomst. Advent är den inledande perioden i det västerländska kyrkoåret. Sina historiska rötter har adventsfirandet i julfastan, en fasteperiod som speglade påskfastan och i likhet med denna var 40 dagar lång och därmed omfattade sex söndagar. Denna spegling av påskfastan lever kvar i att Jesu intåg i Jerusalem utgör predikounderlag såväl den första söndagen i advent som på Palmsöndagen. Traditionellt i kyrkan är advent alltså en tid av fasta, förberedelse och väntan inför firandet av Jesu födelse vid jul. På 1000-talet fick julfastan benämningen "advent" och tiden sattes till fyra veckor. Advent inleds fjärde söndagen före jul och varar fram till och med julafton. Källa: www.wikipeida.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback