Är du för fet? Finns det hjälp?

Måndagen 2006-11-06

 

Vad fyller Du ditt tomrum med?

 

Vad var det jag sa? Har Du hört denna jobbiga kommentar, men den är ändå lika sann. Det som är besvärligt är upprepningen och hos den som säger det; att ingen verkar lyssna på allvar.

 

                Dagens tidning i Uppsala tar upp det alltmer accellerande problemet med mat och sockermissbruk, som jag dessvärre tar upp därför att det är viktigt att hjälpa sin medmänniska. Även en av bönderna i "Bonde söker fru" har speglat sig själv, detta genom uppvankandet via Tv-bilden. Vi andra kan ta hjälp att spegla oss i och genom varandra. Läs om hans överviktsproblem också i dagens Expressen.

 

 

  • Så här står det i dagens UNT: ”Prognosen är dålig, säger Margareta Öhrvall, läkare och ansvarig för den nya obesitascentrumet. Jag tror inte människor förstår allvaret med fetma, säger hon! Hälften av invånarna i Uppsala län är överviktiga. Över tio procent är feta och riskerar att dö i förtid. Vi är vana vid frågor om rökning och alkoholvanor. Men hur har du det med vikten? Det finns fler överviktiga än svältande i världen i dag.
  •  Fetma är en sjukdom. Människor hon möter berättar ibland om en ständig känsla av hunger, som aldrig känner sig mätta, som tröstäter och har stora svårigheter att låta bli att äta av det som finns i kylskåpet.”

 

  • Att ha ett inre hål, det är det som är problemet sedan kan tomrummet fyllas på många ohälsosamma sätt genom ex. arbets-, socker och mat-, sex, alkohol missbruk bl.a. Inom kristenheten talar man om arvssynden. Många har då de blivit ärliga mot sig själva och fått hjälp, bl.a. genom självhjälpsgrupper, och insett att man behöver en hjälp av en högre makt, då man själv förlorat kontrollen och inte själv bestämmer (för det gör godiset etc).

 

 

  • Hur fyller du ditt inre rum?
  • I Matteus evangeliet 5:1-3: står det om Jesus: När han såg folkskarorna gick han upp på berget. Han satte sig ner, och hans lärjungar kom fram till honom. Han började undervisa dem och sade:”Saliga de som är fattiga i anden, dem tillhör himmelriket.” 
  • Han vänder sig till den stora massan och han anstränger sig, han går upp på det berg som vi satt oss på, möter oss och när vi kommer till honom så ser han att vi är andligt utarmade. Det är denna utarmning som skall fyllas. Pröva Jesus! Det fungerar.
  • Detta trodde jag aldrig jag skulle säga eller få förmånen att uppleva. När man har provat allt i sin makt, och det har många, utan att lyckas så måste man inse att det bara finns en väg.

 

  • Vägen genom Orden: ”Jag är vägen, sanningen och livet!”

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback