Är kyrkan värd dina pengar?

Ibland får jag frågan av de som sällan går i kyrkan, varför de skall betala en avgift dit? Jag har i ett tidigare inlägg skrivit varför, läs den.

Handslag

Med bara för att man inte går eller använder sig av kyrkan just nu,
så bidrar du med ditt bidrag, hjälp till att andra människor får hjälp, blir sedda. Detta märks bl.a. i tider när lands katastrofer inträffar (tsunamin, Rissne m.fl.), eller lokala och i privata. Kyrkan är med i livet, vid dop, bröllop, begraving bl.a.

Bara för att du inte är sjuk
, så vill du inte att sjukvården skall läggas ner. Är dina barn utflugna så tror jag inte att du vill att skolan skall läggas ner. Åker du på vägar som du aldrig kommer att färdas på, så vill du förmodligen inte att skötseln av dessa skall upphöra - för att ta några exempel.

Kyrkan borde kanske bli bättre på att tala om vad de gör för dina pengar, men det ligger också i sakens natur att den inte kan avslöja vilka de hjälper.

Kyrkan måste därför finnas
och för ut Jesu budskap samt gå den väg, möta dem han mötte; de värnlösa och utsatta. Detta gör kyrkan.

Många i samhället hinner inte detta eller orkar detta, därför är det bidrag viktigt. Så att vi gemensamt kan göra den här världen till en fridfullare och bättre plats att leva på.


Ditt bidrag behövs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback