Att växa genom frestelser...

Idag är det kap. 26 "Att växa genom frestelser" (av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren. Warrens tipssida: Purpose driven life


Frestelsen är det ondas vapen, vissa väljer att kalla det dåliga för Satan, medan det motsatta dvs. Gud vill använda det för att få dig att utvecklas.

image233Varje gång du väljer att göra det rätta, istället för att "synda" ( synd = missa målet), växer du och blir mer och mer lik Jesus (har du fortfarande svårt för att ta hans namn och han som förebild i din mun och i ditt inre, känns det för religiöst, och isåfall varför...???).

Idoler är ju så vanliga, de "dödliga" faller ju för frestelser, se ex. Britney Spears, politiker m.fl. Välj en som håller, i med- och motgång, är ju ett vettigt tips, eller....

Snart skall jag skriva en uppsats om Andens frukter (Galaterbrevet i NT), dessa är utmärkande för Jesu sinne: kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, mildhet och självbehärskning.

Följer du i hans sätt och fotspår (bl.a. lär du dig detta genom att läsa och lära om hur han möter problem och människor i Bibeln) får du dessa ovan egenskaper. MEN SOM SKRIVET, det är dags att nu börja läsa Bibeln. Vad är det som avskräcker dig.... Vad har du att förlora? Vill du inte ha ovan egenskaper i ditt liv?

Frukt mognar långsamt... det tar tid. Ha tålamod.

image232När du frestas är det de direkta motsatserna till ovan egenskaper som visas upp, de som du inte vill ha, som du vill bli av med, de som du inte är stolta över.
Karaktären mognar genom val, och detta genom att frestelsen just erbjuder ett val.

Vet du att Gud får friden i oss att växa genom att tillåta perioder av kaos och vilsenhet. Genom att lita på honom då, inte bara när allt är lugnt och vackert, så får vi verklig sinnesro.

Frestelsen finns inte utom oss, utom inom oss...
Har du tänkt på detta? I våra tankar, inte i omständigheterna.
De kan se olika ut, som jag skrev om igår, allt från mat, droger, shopping eller att alltid vara till för andra, men inte ta hand om sig själv. Detta drar en bort från en själv, så man tappar bort sig själv, sitt sanna jag.

När du läser Bibeln, ser du att Jesus gått just din väg, han har varit i de svåraste situationer, han har lidit mer än dig. Och detta för din skull. Just för dig som läser detta just nu. Det ÄR SANT. FÖR DIG!!!!

Frestelser håller oss kvar i ett beroende av Gud. Har du tänkt att det fungerar så.....

  • Fundera över: Varje frestelse är ett tillfälle att göra det goda.
  • Bra vers i Bibeln: "Den människa är lycklig som inte ger efter och handlar fel, när hon frestas. Hon ska få livets krona som belöning" (Jakobsbrevet 1:12) Så du ser Bibeln är och speglar livet, har du börjat förstå? Eller dömer du ut den fortfarande som ointressant, även fast du inte läst den, eller inte särskilt noga.....
  • Har du tänkt över: Hur kan du mer lik Jesus genom att övervinna den vanligaste av dina frestelser?
Vad tänker just du om ovan? Kommentera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback