Svensk maffia skapad indirekt av dig....

Samhället skapar de onda.

Vågar påstå det efter att ha läst nedan viktiga bok. Varje samhällsmedborgare borde göra det, framförallt varje präststuderande, så de som befinner sig i en skyddad teologisk trygg borg blir varse om hur det är där utanför.

Det är inte samma villkor för alla. Den som inte blir sedd och älskad kan i alla fall bli fruktad. De kallar detta för respekt i många sammanhang.

Detta är inte en liten företeelse.
  • Folk som inte blir sedda vill bli respekterade.
  • Finns inga vanliga vägar öppna, skapar de självklart egna.
Samhället skapar ondska, vill jag påstå. Genom att inte ingripa på ett tidigt stadie. Och återigen det är oftast alkoholen som är den första boven i familjer som blir dysfunktionella. Bli inte en möjliggörare, sluta vara medberoende, grip in där det finns barn som mår dåligt.

Faderlösa vill ha ett sammanhang, där Bröder ställer upp för varandra, till skillnad mot sin egen familj, många gånger.

LÄS DEN! Den skakar om.
image237

Lyssna om den på
radio i P3 Populär onsdag kl. 1000.

Kommentarer
Postat av: Ia

du ser inte ut som en som tror på gud

Postat av: Mikael Bedrup

Hej Ia! Vad spännande att du skriver detta. Hur menar du då att jag inte verkar vara en kristen, om jag förtår dig rätt? Tror att det är viktigt att se verkligheten, att inte gömma sig för den inne i kyrkan, utan att möta den.
Alla har inte samma villkor, man måste förstå varför en del dras till gäng. Vet men detta kan man försöka skapa alternativ, så de kan känna sig behövda, älskade, försöka få dem att inse att de är viktiga.
Men är inger ser dem, när ingen säger att de är fantastiska, för blir man älskad så älskar man.
Hur lär man sig att älska, fick Moder Teresa som fråga. Genom att älska, svarade hon.
Men vet man inte vad detta innebär, så kan man i alla fall känna sig viktig, att man är någon genom att bli "respekterad", även om det är raka motsatsen till kristen. Man måste färsöka förstå de som inte har det bra som barn och varför de väljer andra vägar för att hitta en "familj" som stöttar dem.
Hur många kristna finns det i gäng miljön, som vågar eller vill gå in där? Vågar du?

2007-09-02 @ 10:11:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback