”Varför mår vi inte bättre, då vi har det så bra”

”Varför mår vi inte bättre, då vi har det så bra” är en slogan jag mött, som kan ligga till grund för många av dagens vilsna, rotlösa och utbrända människor som behöver ställa sig själva de frågor och få de svar som Gamla testamentets visionärer och vismän i Bibeln kan erbjuda. Om de hinner….

sjuk människa


Detta genom budskapet om att allt vilar i enda Skapares makt med dennes ljus som befriar från rädslor, erbjuder hopp och kärlek samt ger oss ett kosmiskt perspektiv på oss själva och tillvaron. Därför upplyser dessa vismän oss,såsom Jermiaa och genom ex. Ordspråksboken, att det verkligen viktiga erbjuds oss som en gudomlig välsignelse, inte genom våra prestationer.

Bra att reflektera över där dagens människas värde borde vara att hon just är människa, inte en ”pengamaskin” och att hon duger ”trots” sina fel, brister och styrkor, men det är också viktigt att framhålla att det finns en Vägledare för oss genom och i allt, som leder oss mot det sanna livet som dessa visionärer pekar på. Läs GT och bli förbluffad. Den angår oss i allra högsta grad även idag!!!

"Jag är vägen, sanningen och livet": säger Jesus. Vågar du tro på honom?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback