Eagles. Hit igen....

Eagles.
image305
Just, den gamla
gruppen har gjort det igen.

Ett nytt album eller vad det kan heta nuförtiden: "Long road out of Eden".
Bara namnet. De har varit ovänner, förenats och splittrats om vartannat under åren. Påminner om det jag studerar. Att vi har kommit en bra bit bort från Paradiset.
De är mina gamla hjältar.

Såg dem på Globen för ca. 6 år sedan. Bjöd hela Familjen. Varje biljett kostade 700:-/styck. Dottern somnade efter ett par låtar, och Johan tröttnade efter tag och Frun var så där intresserad....

Vissa saker måste ingå i allmänbildningen och de som inte gillar dessa, måste indoktrineras och maipuleras...

Har köpt nya dubbelalbumet via i-tunes. Kanon, mina vänner. En del nya (gamla) röster. Låtarna fastnar direkt.
Om en covergrupp lirar deras låtar blir det bara patetiskt. Märkligt. Original är original.

Kolla deras egna hemsida här...

Gällande det nya albumet så finns det en egen hemsida som fansen gjort här, där låtarna kommenteras.
image307Så här skriver bl.a. DN:
"Naturligtvis låter det snyggt. Framför allt stämsången är bitvis nästan överjordisk. Men den lätta countryrockfläkt som hörs i förstasingeln "How long" är inte typisk, dagens åldrade Eagles är ett band som föredrar det långsamma och allvarliga - i ballader likaväl som rocklåtar, oavsett om det handlar om kärlek eller politik.

Ett par gånger tidigare har det återförenade bandet gett ut enstaka nya låtar, ganska bleka dessutom, men detta är första helt nya albumet sen 1979 års "The long run". Och man får verkligen intrycket att de har satsat, att de vet precis hur obarmhärtigt detta kommer att mätas mot alla gamla klassiker. Sex år ska det perfektionistiska arbetet ha tagit, resultatet är ett mastigt dubbelalbum om hela tjugo spår. Jämnt och stabilt, med få verkliga höjdpunkter men också utan svåra svackor.

Redan det är mer än man kunde ha väntat sig, även om ett lite lättare handlag nog kunde ha lyft alltsammans en bit till"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback