Mikael på ny väg....

År 1921(!?) började man planera genomfarten runt Uppsala. Idag var allt färdigt. Nya E4. Var tvungen att åka den, från Uppsala till Älvkarleby 78 km enkel tur.

Fina ängar hela första vägen efter Björklinge, sedan ser man inte så mycket mer intressant. Men det tar ca. 15 min kortare tid till Gävle med nya vägen

image276

Såg ingen sådan här skylt, dessvärre........


image277


Stoppade på Dragon Gate, detta osannolika bygge i Älvkarleby, där man bygger om världens fulaste hotell fd. Älvkarlen till ett gigantisk kinakrogspalats. Jätte Buddha statyer och kineser som bygger och målar i långsam takt, men det blir fint. Info. om buddhism finns där också. Men oss emellan. Domkyrkan i Uppsala är större.

I kristendomen kom Gud till oss, ingen annan religion har detta hänt. Dyrka inte det skapade, utan Skaparen.


Har fikat länge på Johannelund idag, med fantastisk diskussion med de begåvade kamraterna Jonas och David. De kommer bli synnerligen bra nyskapande präster. Sanna mina ord. Det var här Ni läste det först.

Bonde söker Fru på TV nu. Märkligt, minst sagt.


Såg nedan följande viktiga inlägg på Dagen idag:

"Samband mellan alkohol och våld
I efterdebatten till dödsmisshandeln av 16-årige Riccardo Campogiani den 7 oktober 2007 konstaterar jag förvånat att en aspekt på orsaken till våldbrotten lämnas därhän. Jag hör soffdebatter i tv där det talas om föräldravandringar, upplysning i skolor med mera, men där man utelämnar en av grundorsakerna till våldet, nämligen alkoholkonsumtionen.

image278
Jag prövar påståendet om sambandet mellan alkohol och våld på några av mina vänner. De tittar förvånat på mig och försvarar den liberalisering av alkoholpolitiken som EU-medlemskapet medfört med slopade införselrestriktioner och lägre priser. De egna fördelarna tycks överväga folkhälsoskälen.
Men hur är det då med sambandet mellan alkohol och våldsbrott. Professor Eckhaft Kuhlborn från BRÅ har i en rapport visat att under de första tio åren efter EU-inträdet ökade alkoholkonsumtionen med 30 procent från 7,8 liter ren alkohol per individ till 10,3 liter. En liter komsumtionsökning av alkohol gör att de anmälda misshandelsbrotten ökar med 7 procent. 70-80 procent av de personer som lagförts för misshandelsbrott var alkoholpåverkade vid brottet och 40-50 procent av offren var också alkoholpåverkade.
Sambandet mellan alkohol och våldbrott är klart. Det gäller nu för föräldrar, ungdomar, politiker och andra att sluta hyckla och inse det tyngsta skälet till en tragisk utveckling
."

DENNIS BRINKEBACK, JUR KAND, HÄSSELBY

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback