Alko håååå...l.


Man klarar det inte själv...

Skammen av kontrollförlust är så stor, att man själv inte har kontroll, att man i en värld där man skall "ha koll på läget" inte kan stoppa, det inre hålet måste fyllas när drogen får fäste, oavsett om det är för mycket mat (nattmackor, glass, godis etc), öl, porr eller vad man nu vid vissa tillfällen överkonsumerar, så går det då inte att stoppa.

image253
Och dagen efter.... Skammen. Aldrig mer, lovar man. Och så är man fast i kakburken igen, bara en kort tid senare.... Och man är förvånad hur det kunde hända igen.

Alla vet. Men den sjuke vågar inte bli frisk. Det är så sjukt. Man måste som beroende berätta, man måste också våga hjälpa den sjuke, även om det är svårt och jobbigt att ingripa. Det handlar om livet.


Expressen skriver idag bl.a.:


"Sven-Bertil Taube, jag tycker det är väldigt starkt att gå ut och berätta om det här. Det är hemlighetsmakeriet som är farligt. Berättar Sven-Bertil behöver inte vanliga-Nisse skämmas för sina problem utan kanske söka hjälp i stället, säger skådespelaren och teaterdirektören Ulf Larsson.

Måste söka hjälp

Tommy Körberg följer upp med några råd:
"Hälsa att han ska ta hand om sig. Jag önskar honom all välgång och god hälsa. Självhjälp fungerar inte, vilket många verkar tro".


Lider du av eller någon i din närhet av något, som man inte vågar erkänna?
Vad kan man lära sig av Sven_bertil Taube?

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback