Fyllborg, kändisars inre hål och var är kyrkan idag...

Fullt ös medvetslös...


Uppsala och valborg = å-race och kraftigt med fylla. Men det verkar ok, då man nu tagit i för att stävja detta genom att skicka ut socialare och poliser en masse. Är det där man skall möta problemen?


image540De första som söp till i Bibeln blev kanon och fick konskekvenser. Läs Första Mosebok i Gamla testamentet. Redan då förstod man att det fanns problem med alkohol, framförallt första gången man dricker.

Många begår debut idag. En hel del blir inblandade i våld, våldtäkt och alkoholförgiftning.


En del stora kedjor stänger sina affärer i Uppsala idag, men behåller sin vakter. Folk på fyllan innebär ju bråk och snatteri.


Tänk om alla en dag om året fick köra bil okontrollerat... Liknelsen är väl inte klockren, men nära.


Två kända artister är gripna för knark just nu och en svensk SVT-profil för misshandel. Även här inre hål som skall fyllas.


Borde inte kyrkorna vara ute en sådan här kväll? Visa på ett annat förhållningssätt och liksom den barhärtige samariern möta de utslagna, istället för att som i den berättelsen gå förbi såsom prästen där gjorde.


Tror och hoppas att många idag får det trevligt. Tyvärr inte alla. Finns för många möjliggörare.. Är du den sådan?Glad Fyll- förlåt Valborg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback