Skrämmande vittnesmål har jag fått ta del av och var är civilkuraget...

Skrämmande...

Hörde i veckan en pastor som startat en församling i Los Angeles,
Dream Center, som tydligen delar ut mat och kläder och stödjer 40 000 människor varje vecka. De flesta är s.k. svaga i samhället, många beroendepersonligheter och många "glömda barn" som börjat dricka och knarka, och som ingen vill se. Församlingens arbete har inneburit att brottsligheten där gått ner med 73% sade pastorn. 73%....

Träffade en del personer som efter pastorns inlägg ansåg att så här skulle kyrkorna arbeta i Sverige...

Det finns många samfund och församlingar som gör detta idag över hela landet, men det är inget man varken eller vill "marknadsföra". I Stockholm finns många goda krafter såsom i S.t:a Klara, Stockholms Stadsmission etc. Även andra storstäders goda krafter finns i arbetet för de "svaga".

Kommer man  till landsortsförsamlingar anar jag att det kan vara svårt och även att det finns en viss tafatthet och kanske även en brist på mod.

Bor ju själv på landet och här finns problem med miss- och riskbruk, men det finns en rädsla att våga gripa in att vara medmänniska genom att vara en motmänniska, och som hjälper sin nästa och inte möjligör fortsatt farlig väg. Genom att bara notera att man ser det farliga, det skadliga, så kan det vara en bra indikation för beroendepersonligheten och dennes omgivning, så att de ser att det finns hjälp att tillgå och så att de själva förstår att det lever skadligt och så att även de medberoende kan få stöd i sin syn på miss- och riskbrukaren.

Det är lätt att säga att "så här skall vi göra", när man själv inte vågar se sin egen omgivning.
Sätt på er Guds glasögon!!!


Skämmande kommentarer har jag fått gällande min intervju i Rapport, många vill ha hjälp. även när de nu är vuxna glömda barn.

Har nu fått ta del av självupplevda skräckhistorier som överträffar det allra svåraste som tänkas kan, av Glömda Barn.

Barn som blivit utstatta för våld, incest och våldtäkter, och som blivit övergivna inte bara av sina dysfunktionella föräldrar och familjer, vilka har missbrukat och där det även kan ha funnits psykiska problem och sjukdomar, utan även av myndigheterna som också satt dem i barnhem och nekat dem gå i skolan, trots att det är allmän skolplikt.

Rättsövergrepp i det grövsta.
Jag grät när jag har läst de fakta som jag har fått.

Var är civilkuraget? När dessa barn försökt få upprättelse har advokater nekat att hjälpa dem, då det är kommuner som gjort fel, eftersom det tydligen är svårt att vinna över kommuner i domstol, då de skyller på en massa omständigheter och ingen där vill eller vågar påta sig ansvaret.


Det finns inga problem om man inte erkänner dem...

Vill du stödja dessa barn.....

Kommentarer
Postat av: Lasse Lindberg

Hej Micke.. Ja du det är barnen som är vår framtid säger man.. å vad gör man med och för dom.. Skrämmande saker är bara en promille av första bokstaven i första ordet skulle jag nog våga säga utan att ta i det minsta..

Hmm ja då ligger ju detta tipset som vi nu skickar ut till alla hojklubbar i stockholmsområdet rätt i tiden på din blogg nu med.Hej på er.Nu börjar det dra ihop igen för den årliga kortegen till förmån för ” Trasdockan”.

Vad är då Trasdockan? Trasdockan är ett arrangemang som ordnas av föreningen ATSUB som jobbar med anhörigstöd till sexuellt utnyttjade barn.

www.atsub.se

Under sommaren har man symboliskt haft två trasdockor på turné runt i Sverige för att synliggöra problemet.Vi ska transportera dessa dockor till Kungsträdgården och finalen på evenemanget där.

I år kommer vi att samlas torsdagen den 28 augusti kl. 17.00 vid Röda Caféet i Vårby. Kortegen avgår kl. 17.30 och målet i år är Kungsträdgården kl. 18.00.I år kommer ingen politiker att hålla tal när vi kommer utan vi kommer att mötas av juste rockmusik. Vi hoppas att ni kan engagera så många som möjligt i er klubb och närhet. Vi kommer att ta upp en frivillig startavgift som vi ger till föreningen ATSUB.Väl mött vid Röda Cafféet.

Om ni har frågor kan ni vända er till

Lasse Lindberg 070-559 44 46 el

Lasse Franklin 070-577 17 632008-07-30 @ 23:43:38
URL: http://tyfri.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback