Vilket tempo bör man ha. Egentligen?

Vad är det centrala?


Att vara efterfrågad, ibland till den graden att man tappar bort sig själv. I det andra diket är tempot så lågt att man parkerat sina gåvor i ett garage långt ifrån en själv.

Sommar med ledighet innebär tid för reflektion av just ens egen fart och fokus. En inventering där syfte och målanalys kan klarläggas som det skulle heta om ens liv var ett företag. Och så har många lagt upp sina liv, som ett företag. Man glömmer bort att ett företag kan bestå för lång tid, vida längre än en människas liv (ex. Stora som är långt över 700 år).

Det man gör är att man lånar ut en del av sin levnadstid till ett företag som i gengäld ger en pengar så man kan gå dit, äta när man är där och som också kan finansiera den tid man är ledig, vilken är av väsentlig mindre del än när man jobbar.

Något kan ta överhanden, antingen kan man jobba ihjäl sig eller att man inte investerar sin tid i det som är bra för en själv, genom att bara gå och drälla större delen av ens vakna tid.

Jämvikt. Sommarens ledighet innebär tid för kontemplation och reflektion. Dels att bara vara och dels ges förhoppningsvis en möjlighet att pröva på saker som man inte brukar göra, besöka en plats som man varit nyfiken på, besöka människor som vanligtvis inte hinner möta, läsa böcker som man varit intresserad av, som exempel.

När det inre hålet inte fylls av vardagliga sysslor kan känslor komma upp som inte har en chans att bli synliga i vardagslunken under årets andra dagar så här under sommaren. Sortera och ifrågasätt dem.

Har som hjälp nästan läst färdigt Paulo Coelhos "Pilgrimsresan" från 1987.

Författaren gav sig ut på en vandring, således både en yttre och inre resa med en vägledare som varierar tempot i färden mot Santigo de Compostela. Coelhos livsfilosofi mejlas ut under vägen och många övningar ges här som kan vara bra för nutidsmänniskan.

I det enkla finns sanningen om allt konstateras. Men farten kan hindra oss att upptäcka allt det vackra som finns i livet.
Livet är inte ett projekt utan skall upplevas i direktsändning, Här och nu. Och nu. Och nu....

Vår tid här på jorden är inte evig. Har du tänkt på det? På allvar. Gör det som är viktigt och nödvändigt, som Jesus uppmanar Marta när han talat till Maria. Ibland blir vi "human doing" istället för "human beeing".

Vem är du?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback