Ärligt talat finns det ingen i kyrkorna som vill eller vågar reagera?...

Nu undrar jag på allvar.

INGEN REAGERAR.

VARFÖR?

Inte en rad från någon kyrklig förträdare intervjuas eller skriver själv om fylleriet under helgen. INGEN!!!



VARFÖR???? JAG BEGRIPER ABSOLUT INGENTING, INGENTING.

Följden av helgens fylleri är att den del hamnar i finkan, en del får svårläkta skador i form av dels fysiska men även dels av psykiska men.

Var förbi en kamrat som jag frågade varför de inte ingrep när en annan kamrat började att dricka alkohol igen, trots att alla var medvetna om att detta inte var bra för denne och allas omgivning, så svarade kamrat 1 att det är väl den som börjat drickas eget ansvar och på så sätt möjliggör omgivningen fortsatt klar överkonsumtion av alkohol för kamrat 2.

Ingen vågar eller vill gripa in. Låt vännen utsätta sig för fara och dennes anhöriga hellre än obehaget att utsätta sig för en diskussion under den planerade midsommarfesten. VAD ÄR DET FÖR KOMPISAR???

För mig en sjuk inställning. Har jag fel???


Så här skrev
DAGEN idag:

"Årets midsommarfirande har medfört misshandel, våldtäkter och rattfylleri. Alla händelser har varit alkoholrelaterade, enligt polisen i Dalarna, där det var mycket stökigt.

- Det är misshandel, ofredande och gamla oförrätter som ska redas ut och i några fall har vi frihetsberövanden. Vi har fyra anhållna runt om i länet, säger Björn Sundin vid Dalapolisen, till Ekot.


Sundin berättar att tre är anhållna för grov misshandel.


- Vi håller på med utredningen. Berusningsgraden gör att det är ganska svårutrett i många fall, säger Björn Sundin.

Flera av de grövsta brotten inträffade på midsommarpopulära Öland, berättar länsvakthavande befäl Alf Jakobsson.

- Tyvärr är det ett antal våldtäktsfall som har inträffat här på Öland bland annat i Köpingsviksområdet norr om Borgholm. Vi har under natten till idag haft hittills fyra våldtäkter, vi har haft fyra grova misshandelsanmälningar som vi utreder."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback