För mycket våld pga. alkohol, säger polisen...

Stäng krogarna efter kl 0300.

En uppmaning från polisen i SVD.

När jag jobbade som dj under 16 år, fanns det få krogar som var öppna till 0500 i Stockholms City.
Slutsatsen då som nu, folk blir för packade och det blir mer slagsmål ju längre man har öppet. Folk blir trötta och tålamodsgränsen sänks.

Så här skriver bl.a. polisen:

·I syfte att minska mänskligt ­lidande, samhällskostnader för sjukvård och rättsprocesser samt för att få fler engagerade och kunniga poliser på fältet i city föreslår vi att Stockholmspolitikerna sätter en senaste stängningstid till klockan 03 för citys krogar.

·Av samma skäl föreslår vi att riksdagspolitikerna ger polisen möjlighet att vid allvarliga missförhållanden omedelbart och tillfälligt avbryta alkoholserveringen under 24-48 timmar. En sådan möjlighet finns för polisen i till exempel Finland.


Vi menar att dessa beslut minskar våldsbrotten och onykter­heten och ökar tryggheten i city. De frigör också resurser så att vi närpoliser kan ägna mer tid och engagemang åt övriga angelägna trygghetsfrågor


Läs hela den intressanta artikeln här...


Har varit på delar av Svenska Kyrkan för att förändra ex. nattvarden, så fler kan delta som inte kan eller vill dricka alkohol. Dessvärre verkar jag inte få något svar, undrar om man egentligen är intresserad. Förmodligen faller frågan mellan stolarna.

Är detta en präst eller diakonal fråga? Varför hör man inget direkt från kyrkorna gällande denna fråga som tar 40.000 människors liv årligen?

Jesus såg de svaga. Det är brustenheten som är den minsta gemensamma nämnare mellan oss människor.
Men man måste bygga upp miljöer där man vågar vara i den och tala om den.

Hallå! Vakna! Folk dör och blir misshandlade....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback