Påskvandring...

Skådespel...

Idag och imorgon skall jag och några av mina studiekamrater spela upp delar av passionsberättelsen i Lötenkyrkan.

Skolbarn från närbelägna skolor kommer att se delar i sin påskvandring från Bibelns påskberättelse. Igår övade vi och skulle bygga upp olika scener i olika rum, allt under ledning av en kyrkoanställd.

Det blev bra, fast det kändes rörigt, tog lång tid. Är man van vid att ha jobbat med shower i hela sitt liv, så blir det liksom på en annan nivå. Men barnen kommer förhoppningsvis att få ta del av det centrala budskapet om Jesu liv och död.

För övrigt händer det mycket bra och olika saker just i Lötenkyrkan i Uppsala.


Har skrivit färdigt mitt examensarbete, och nu skall den bedömmas av handledaren imorgon. Kommer säkert att behöva förändra en hel del, men stommen är klar, känns det som. Puh... Har skrivit och läst undet två månader, sju dagar i veckan.

image532
Jesus och äktenskapsbryterskans budskap genom tid och rum, dvs. om synd, skuld, skam och förlåtelse.

Idag är det nog skam som hindrar många. Synd vet nog inte den moderna människan vad det innebär i någon större utsträckning.

Framförallt där man på många håll inte har gemensamma grundnormer och värderingar, utan var och en får försöka hitta sina normer och moral, vilket kan bidra till ett förvirrat samvete.

Återkommer till dess budskap och mitt arbete.

Nu är det dags att möta barnen. Låt barnen komma till mig säger Jesus.


Möttes nyss av den fruktansvärda nyheten om att två barn blivit knivskurna till döds i Arboga. Kvinnan hade anmält mannen som just nu är häktad, flera gånger, verkar det som. Man måste ta kvinnors berättelser på allvar. Har i min närhet sätt hur kvinnor blivit slagna av män, där dessa sedan fått gå fria. Men det är de i dessa kvinnors närhet som måste hjälpa till att skydda dem, såsom vänner, grannar och myndigheter.

Må vi alla förenas i krafttag mot våld och faktiskt återigen alkohol, eftersom det är inblandat i 80% av alla våldsbrott.


Må detta bli en bra dag för barnen som skall möta oss idag, att hoppet tänds för dem i framtiden, så att de förvaltar vår jord och vårt samhälle på ett för alla gott sätt. 

Kommentarer
Postat av: Charisma

Vi önskar en God & Välsignad Påsk!

Postat av: Herregud

När ska du inse att bibeln bara är godnattsagor för vuxna med svagt psyke? Dags att växa upp grabben!

2008-04-26 @ 02:03:51
Postat av: Mikael

Hej Herregud?.... När man hoppar på och sätter sig över andras tro, så tycker jag det är STARKT att man inte sätter ut sitt riktiga namn. Läser man tidningen och ser arga insändare så vågar en del inte sätta ut sitt riktiga namn. Vad tyder detta på? Styrka?... Lätt att vara kaxig då?

Förutsätter att du läst Bibeln och du har även all rätt att tycka som du gör.

Bibeln kan tolkas på många sätt, eftersom du verkar insatt så undrar jag i vilka delar du anser den som en godnattsaga för folk med svagt psyke. Det finns många olika böcker i den, som har olika berättelser och som handlar om olika saker. Man kan lära sig mycket om människans psyke här. Men det vet du säkert, så vilkan bok och vilken del har absolut inget att säga just dig eller andra? Eller var det bara ett allmänt påhopp utan kunskap?

Vi har tack och lov ett fritt land, även med religionsfrihet. Desssvärre finns det de som tappat all tro och har svårt att tro på andra eller något, sålunda kaan de känna sig hopplösa. Vill man ha en bättre värld, utan påhopp, bör man omfattas av en etisk bas och gemensam värde- och normgrund.

Svårigheten idag är att många inte känner sig omfattade av en sådan, därav kan många
känneteckna sitt samvete, mer som förvirrat än bra eller dåligt.

Att Bibeln handlar om Gud är en svårighet för många självklart. Har träffat mång s.k. tuffa grabbar som aldrig förr skulle erkänna Gud i sina liv, men till slut har många inte orkat hålla uppe fasaden längre efter ett hårt och tufft liv, utan de förstår också att det som förenar oss människor allra längst innerst är att i svagheten finns styrkan. Och det gemensamt. Ingen är född till en öde ö. Men många tuffa blir det.

Lycka till och allt det bästa.
Mikael Bedrup

2008-04-26 @ 08:43:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback