Försöker du vara ett ljus för andra? Har du någon GPS för det?

Helgon - ett ord som inte används så ofta längre.

Är det pga. bristen på förebilder idag, eller brist på mod eller vilja att försöka vara en förebild för andra.

Idag firar vi "alla helgons dag" till minne av de avlidna (se historisk info. längst ner) och tänder ett ljus till minne av de avlidna i vår närhet.

Är det inte dags att vi alla och envar, än mer försöker vara och bli helgon själva? Att vi blir ljus för de unga, så att vi genom våra tankar och handlingar försöker ge hopp för vår mänsklighet i vår tid.

Allt handlar i dessa finansiella kristider inte bara om pengar. Pengar kan man ha, men man blir varaktigt rik genom andra saker, såsom att inneha vishet, kunskap, andlighet och empati, tycker jag.

Våga i dessa tider vara ett ljus för andra och sprid därmed hoppet. Det finns alltför många som lever i en hopplös tillvaro. Ditt liv kan få mening genom att följa det du är skapad för, ditt sanna jag. Och sann kan man bli om man följer en sann människa, Jesus, som säger: "följ mig", "jag är världens ljus".


Alla helgons dag - historik...

"Seden att fira helgon och martyrer på olika specifika dagar uppstod tidigt inom den kristna kyrkan och snart även behovet av en samlingsdag för mindre betydande helgon som inte fått en egen plats i kalendern.

I samband med reformationen upphörde Alla själars dag att vara helgdag i protestantiska länder, och dess innebörd kom istället att övertas av 1 november. I Sverige är den numera återinförd. För att undvika sammanblandning mellan "Alla helgon" och "Alla döda" firas enligt 2002 års evangeliebok "Alla helgons dag" på en lördag i början av november, varvid den påföljande "söndagen efter Alla helgons dag" har namnet "Alla själars dag". Kollektbönen på Alla helgons dag markerar kyrkans officiella inställning till helgonen, när man ber att "förebilden" av "helgonens skara" skall "väcka oss till ett heligt liv så att vi inte bara firar deras minne utan också följer dem i tro och goda gärningar"." Läs mer här...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback