Nattvarden åstadkom återfall för en beroende...

Har vetat om denna historia, en bland flera likartade, sedan länge.

Tog med den i min uppsats år 2007, som handlar om "Borde Svenska Kyrkan erbjuda druvjuice i nattvarden", Vet att min uppsats ligger och pyr lite överallt.

Just nu handlar min kyrkas budskap om klimatfrågan till stor del, men vi människor ingår i den, därför bör det till alla annonser som Svenska Kyrkan just inför i bl.a. UNT, också så småningom inriktas på människan, ecce homo - dvs. se människan.

Låt oss inte bara vara Ordets hörare, utan också dess görare, som det står i den Heliga Skrift.

Läs artikeln här från Dagen idag (igår vad denna historia också i SVD),

Låt oss hjälpa våra förlorade söner (och våra döttrar).
Sluta snacka, just do it.


Så här står det bl.a. i artikeln:

" Numera är han oerhört noga med att alltid kontrollera vad som finns i nattvardsvinet. I hans hemförsamling använder man druvjuice, men det är långt ifrån standard. Om han besöker en annan församling som inte har alkoholfritt vin väljer han att hoppa över nattvarden helt.


- Att ta bara brödet är ju som en halv nattvard och det känns inte bra. För mig är nattvarden det mest centrala i kristendomen, förklarar han.

Prästen Lars Åke Lundberg tycker att det är viktigt att ta hänsyn till personer med Bo Holmströms bakgrund och ser inga teologiska problem med att använda druvjuice istället för vin i nattvarden.

- Det står i Bibeln att Jesus tog en kalk, men det står inget om innehållet. Jesus själv bröt mot många traditioner och gjorde mycket som utmanade, som att ta barn i sin famn, prata med kvinnor och annat som till slut fick honom dödad. Han sa också att de religiösa bruken är till för människorna, inte för sin egen skull. Håller vi för hårt fast i traditionerna så förråder vi innehållet, säger han till SvD."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback