Socker till döds - godis till döds!

Vill du bli frisk?

 Godis skål

Ja, man kan verkligen undra. Blir så ledsen att se så många som fyller sin tomhet med saker som förmodligen kommer innebära att de dör för tidigt samt hindrar dem att leva sin liv fullt ut. Så det inte kan bli sitt original jag!

 

Det som gör mig mest ledsen är att så många håller tyst och möjliggör sina bröders och systrars livs förstörande frosseri.

  • Visst, det finns en gräns till njutning, men när gränsen passeras…. Vad säger Du då? Struntar Du i din med- och motmänniska??????

 

  • Har du läst dagens rapport? Källa nedan: Expressen (2006-11-08)

 

De analyser som forskarna gjort visar att risken för att drabbas av cancer i bukspottkörteln påverkades av hur mycket socker personerna i studien åt. Störst risk löpte de som drack mycket läsk och saft.

 

  • Socker ökar risken för cancer i bukspottkörteln!!!

 

Enligt KI-forskarnas studie ökar risken för cancer i bukspottkörteln med hela 90 procent för dem som säger sig dricka läsk eller saft två gånger per dag.
Även för dem som drack kaffe med socker i eller tillsatte socker till maten ökade risken - med 70 procent, om de tillsatte socker i mat eller dryck fem gånger per dag.
Också de som äter minst en tallrik fruktkräm om dagen löper högre risk - 50 procent - att drabbas av cancer i bukspottkörteln.

  • Allvarlig form av cancer

 


- Det är kanske den allra allvarligaste cancerformen med mycket dåliga prognoser för den drabbade. Den upptäcks i regel sent och nästan alla dör inom en kort tidsperiod. Därför är det särskilt viktigt att lära sig förebygga sjukdomen, säger Susanna Larsson, en av forskarna bakom studien.

Troligen framkallas cancern av att bukspottkörteln producerar högre mängder insulin, vilket sker när man äter mycket socker. Insulinet, som är ett tillväxthormon, driver på cellerna i bukspottkörteln att dela sig oftare. Då ökar risken att cellerna muterar och blir till cancerceller.
Studien publiceras i American Journal of Clinical Nutrition i novembernumret.

 

  • Så här många sockerbitar finns i maten!

·  Apelsinjuice, 1 glas - 9 bitar

·  Fruktyoghurt, 2 dl - 5 bitar

·  Starköl, 45 cl - 9 bitar

·  Sirap, 1 dl - 28 bitar

·  Gelégodis, 10 st - 8 bitar

·  Cider, 33 cl - 8 bitar

·  Fruktkräm, 2,5 dl - 14 bitar

·  Naturgodis, 100 g - 12 bitar

·  Ketchup, 1 msk - 1 bit

·  Kalaspuffar, 1 port - 7,5 bitar

·  Corn Flakes, 1 port - 4 bitar

·  Coca Cola , 33 cl - 13,5 bitar

·  Chokladdryck, 2,5 dl - 15 bitar

·  Chokladkaka, 100 g - 12,5 bitar

·  Syrlig karamell, 10 st - 10 bitar

·  Blåbärssoppa, 2,5 dl - 6 bitar

·  Mjölk, 2 dl - 2,5 bitar

·  Vetebulle , 1 st - 4 bitar

·  Läsk, 33 cl - 7,5 bitar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback