Svensk maffia skapad indirekt av dig....

Samhället skapar de onda.

Vågar påstå det efter att ha läst nedan viktiga bok. Varje samhällsmedborgare borde göra det, framförallt varje präststuderande, så de som befinner sig i en skyddad teologisk trygg borg blir varse om hur det är där utanför.

Det är inte samma villkor för alla. Den som inte blir sedd och älskad kan i alla fall bli fruktad. De kallar detta för respekt i många sammanhang.

Detta är inte en liten företeelse.
 • Folk som inte blir sedda vill bli respekterade.
 • Finns inga vanliga vägar öppna, skapar de självklart egna.
Samhället skapar ondska, vill jag påstå. Genom att inte ingripa på ett tidigt stadie. Och återigen det är oftast alkoholen som är den första boven i familjer som blir dysfunktionella. Bli inte en möjliggörare, sluta vara medberoende, grip in där det finns barn som mår dåligt.

Faderlösa vill ha ett sammanhang, där Bröder ställer upp för varandra, till skillnad mot sin egen familj, många gånger.

LÄS DEN! Den skakar om.
image237

Lyssna om den på
radio i P3 Populär onsdag kl. 1000.

Skall jag själv lita på Gud i denna stund.....

Att skriva för andra är lätt, hur fungerar tron när det verkligen gäller för en själv kommer på prov nu.

image235För några dagar sedan skrev jag ju bl.a:
"Motgångar tvingar oss att vända oss till Gud och lita på honom istället för oss själva.
Bibeln är fylld till bredden av personer och omständigheter som visar och beskriver detta. Kom ihåg att Guds plan är god, så ha tillit till hans plan just för dig.."

Var hos läkaren igår och fick beskedet att jag måste bli omopererad i min axel.

Det är bra, det trista är att jag då inte kan skriva och kan därför nog fullgöra de kurser jag i höst tänkt. Men skall tala om detta med studievägledaren på Universitet imorgon. Har ju köpt alla dyra böcker för beteendevenskapskurserna, å andra sidan är de bra att läsa i framtiden....

 • Men detta bidrar till att min studie tid kan bli ännu längre och då utan inkomster bl.a....
 • Dessutom fick jag beskedet att jag direkt måste ta det lugnare för att fixa operation.

Många tankar i huvudet.... men jag kan nu ärligt säga att jag lägger mitt liv i Guds händer, han har en plan för mig. Jag får lita till honom och att jag är färdig när han vill.

Men jag är inte sugen på att återigen bli nedsövd och att de skall såga mer i axeln, men värken som jag har är ingen underbar upplevelse. Kommer därför att skriva lite kortare i framtiden här och får säga som Jesus: "Ske din vilja, inte min".

Gud vill säkert något gott med detta. Måste gå ner i vikt och lägga om mina matvanor, dvs. mindre portioner och absolut inget socker och salt. Inget ont, har något gott med sig. Tack Gud för varningen och lidandet så att jag kan förbättra mig och lita till dig, istället för till mig själv, för det gör mig bara ensam.


Ville höra något bra så jag sökte på internet och hittade den radiostation som dominerade 70-talet. Musiken är kanon även nu, med mix av gamla och en del nya låtar. Talar givetvis om
Radio Luxembourg, lyssna genom deras länk.

Vad hände idag den 28 aug. : 1973
 • Deep Purple members receive a gold disc for selling half a million copies of Smoke On the Water.


För dig som vill gå vidare med din tro, gör som jag besök en Alpha-kurs.
image234
En Alpha-kurs är uppbyggt av en serie föredrag som täcker de grundläggande delarna av den kristna tron.

Besök deras länk ovan. Anmäl dig till en spännande kurs där man får ifrågsätta livet och se ifall den kristna tron är relevant för dig.

Jag gick den för 4 år sedan, har dessutom varit ledare. Trodde aldrig att den skulle påverka mig i min vildaste fantasi. Aldrig! Visste ju vem jag var. Trodde jag.....

Det är verkligen givande och ett bra sätt att skaffa nya bekanta.

För mig var det viktigt att ifrågsätta. Jag hade inget att förlora. Kurser finns överallt och det är ekumeniskt. Ingen tvingar på en ett budskap, vilket är bra.

Det bästa jag gjort. Säger min Familj. Och mina vänner. Anmäl dig där! Du har inget att förlora bara dig själv att hitta.


Att växa genom frestelser...

Idag är det kap. 26 "Att växa genom frestelser" (av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren. Warrens tipssida: Purpose driven life


Frestelsen är det ondas vapen, vissa väljer att kalla det dåliga för Satan, medan det motsatta dvs. Gud vill använda det för att få dig att utvecklas.

image233Varje gång du väljer att göra det rätta, istället för att "synda" ( synd = missa målet), växer du och blir mer och mer lik Jesus (har du fortfarande svårt för att ta hans namn och han som förebild i din mun och i ditt inre, känns det för religiöst, och isåfall varför...???).

Idoler är ju så vanliga, de "dödliga" faller ju för frestelser, se ex. Britney Spears, politiker m.fl. Välj en som håller, i med- och motgång, är ju ett vettigt tips, eller....

Snart skall jag skriva en uppsats om Andens frukter (Galaterbrevet i NT), dessa är utmärkande för Jesu sinne: kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, mildhet och självbehärskning.

Följer du i hans sätt och fotspår (bl.a. lär du dig detta genom att läsa och lära om hur han möter problem och människor i Bibeln) får du dessa ovan egenskaper. MEN SOM SKRIVET, det är dags att nu börja läsa Bibeln. Vad är det som avskräcker dig.... Vad har du att förlora? Vill du inte ha ovan egenskaper i ditt liv?

Frukt mognar långsamt... det tar tid. Ha tålamod.

image232När du frestas är det de direkta motsatserna till ovan egenskaper som visas upp, de som du inte vill ha, som du vill bli av med, de som du inte är stolta över.
Karaktären mognar genom val, och detta genom att frestelsen just erbjuder ett val.

Vet du att Gud får friden i oss att växa genom att tillåta perioder av kaos och vilsenhet. Genom att lita på honom då, inte bara när allt är lugnt och vackert, så får vi verklig sinnesro.

Frestelsen finns inte utom oss, utom inom oss...
Har du tänkt på detta? I våra tankar, inte i omständigheterna.
De kan se olika ut, som jag skrev om igår, allt från mat, droger, shopping eller att alltid vara till för andra, men inte ta hand om sig själv. Detta drar en bort från en själv, så man tappar bort sig själv, sitt sanna jag.

När du läser Bibeln, ser du att Jesus gått just din väg, han har varit i de svåraste situationer, han har lidit mer än dig. Och detta för din skull. Just för dig som läser detta just nu. Det ÄR SANT. FÖR DIG!!!!

Frestelser håller oss kvar i ett beroende av Gud. Har du tänkt att det fungerar så.....

 • Fundera över: Varje frestelse är ett tillfälle att göra det goda.
 • Bra vers i Bibeln: "Den människa är lycklig som inte ger efter och handlar fel, när hon frestas. Hon ska få livets krona som belöning" (Jakobsbrevet 1:12) Så du ser Bibeln är och speglar livet, har du börjat förstå? Eller dömer du ut den fortfarande som ointressant, även fast du inte läst den, eller inte särskilt noga.....
 • Har du tänkt över: Hur kan du mer lik Jesus genom att övervinna den vanligaste av dina frestelser?
Vad tänker just du om ovan? Kommentera!

Förvandlad genom motgångar....

Idag är det kap. 25 "Förvandlad genom motgångar" (av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren. Warrens tipssida: Purpose driven life


Motgångar tvingar oss att vända oss till Gud och lita på honom istället för oss själva.
Bibeln är fylld till bredden av personer och omständigheter som visar och beskriver detta.

Kom ihåg att Guds plan är god, så ha tillit till hans plan just för dig, skyll inte på honom, när du inte ens litar eller följer honom. Det är ett bekvämt sätt att skylla på andra, att bli offer.
 • Gud vill att du skall växa, inte krympa dig själv. Det är därför vi föds som barn och har som mål att växa, bli äldre och mognare, visare för att sedan växa in i Guds rike - evigheten, det tar inte slut med döden.

Håll fokus på Guds plan och inte din egen smärta eller motgång. Lyft blicken, precis som när du gör garagesvängen med motorcykel, så lyckas du. Men sänker du ner blicken, så misslyckas du med din körning och faller platt till marken

image230

Smärtan är kortvarig, men belöningen är evig för dig som har lyft blicken mot evigheten. Ge inte efter för kortsiktigheten: sluta "belöna" dig eller fly genom snabba lösningar, som ex. genom överkonsumtion av socker, mat, alkohol, porr, arbete, religion, träning etc.

Möter du problem med inställningen: "varför just jag?", istället för att fråga: "vad vill Du att jag skall lära mig just nu?".

Att bygga upp sin karaktär är en långsam process, så ha tålamod. Tänk efter på vilken eller vilka motgångar som du lärt dig något av mest.

"Ta rygg" på Jesus och se hur han tog motgångar, lär dig av dem. För du har väl börjat läsa Bibeln..... Inte. Sluta då läsa min blogg!!! Varför går du den enkla vägen, vill du egentligen lära dig något av mig, så är det dags att börja anstränga sig mer.

Sluta läs min blogg.
Eller vill du växa.

Egentligen...........

Vem är sjuk.....

Verkligheten överträffar dikten....

Att köra
golfbil mitt inne i city, gör man nog inte heller i New York. Har man druckit, så får man inte köra moped, cykel, bil, snöskoter m.fl.

Alla kommer till undsättning, han är en "stjärna" som varit med bl.a. i en film där man jagar spöken för "hundra år sedan". Han kunde ju då inte veta att det är förbjudet, för så kanske man kan göra i USA... Sålunda kan man inte anklaga honom, för att ingen har ju läst hela svenska lagboken för honom, så då är det ok.....

Tänk er någon som kör med alkohol i kroppen med en gräsklippare i city och bara är en vanlig "Svenne". Hur tror du det hade slutat....

Blir så förbaskat arg på allt medberoende som omger oss. Många tänker inte på det ens. Man skall värna om sin nästas integritet. Till vilket pris som helst.

image229

 • Vem tillhandahöll golfbilen?
 • Varför stoppade ingen honom?
 • Varför säger ingen att detta var korkat?
 • Varför erkänner han inte att det var dumt?
 • Varför kommer alla till undsättning?

Medberoende mina vänner. Med - beroende.
Är du det i ditt liv gentemot andra....
En möjlig görare...

Mälaren Runt 2007, en dag i paradiset på mc....

Har åkt Mälaren Runt, tror det är för 9:e gången.
image217
Starten

Det kändes som det var mindre antal hojar i år... Mindre antal Harleys, månne de är för dyra eller så har japsen blivit snyggare, bättre och mer prisvärda.

En olycka innan Mariefred. där en mc-förare fick åka ambulans. Ändå är det märkligt att det inte blir mer olyckor, man kör nära varandra, ibland ganska snabbt. Det är ju många, många tusen hojar hela vägen runt.

Åkte 20 minuter innan det officiella startskottet för att inte hamna i köer, så det flöt fint på Essineleden, sedan gamla Södertäljevägen. Käkade i gröngräset utanför Strängnäs och Sulas MC butik. Fin shop, bra utrymme.

image218
image219

Åkte sedan gamla Eskilstunavägen. Oj, vad man åkte den när man var liten, tiden den bara går. Det som förr var ok, är nu passé. Affärerna efter den vägen är sedan länge igenstängda. Trist, men vägen och utsikten är fin.

image220

Årets stora officella stopp är utanför Eskilstuna där speedwaybanan ligger med den gigantiska parkeringen.
Bra ordnat i år. Handlare inne på området samt utsällning av bilar och hojar samt prylar.

image221
Dessutom var det speedwaylopp som pågick hela tiden, ett bra intiativ för att skaffa nya besökare i framtiden.

image222
Såg även killen som åkte jorden runt nyss på 101 dagar och som bloggade i Expressen.

Sedan rullade det på igen, denna underbara dag där temperatuen låg på ca. 20 grader men en rätt frisk vind hela tiden. Men jag åkte min Goldwing, så det var inget som helst problem, tvärtom den går som ett lok, ett snabbt sådant. Man kan marscha runt 140 km i tim. utan att bli trött, om man så önskar och får.

Innan Kvicksund, svängde jag av från det vanliga loppet, för att åka HELA Mälaren runt, denna en av de sista stunderna innan studierna börjar. Vemodigt nog.

Åkte genom mycket fina vackra lilla Kungsör, som hade en sådan där mysigt litet konditori med originalskyltar sedan 50-år, men jag passerade bara, lyssnande på min I-pod i lurarna och den alldeles utmärkte Ingvar Oldsbergs sommarprogram.

De är duktiga de gamla rävarna, de kan ju allt, inte yta där inte. Vilka minnen han förgyllde mig med. Har ju träffat de gamla idolerna i verkligheten många gånger, då det var min verklighet. Känns som ett annat liv, men jag har levt många. Onekligen...

image223

Åkte förbi Arboga, sedan Västerås och därefter stopp innan Enköping på Cruising Café, för att äta en stor god hamburgare och lyssnade till alla de brölande hojarna...

image225

I Enköping parkerade jag vid infarten på två ställen för att se lemmeltåget passera, med alla olika typer av hojar och förare samt passagerare. Här samsas verkligen alla. Vilken fest, så här skulle det kunna vara i kyrkan, om man gjorde rätt. Alla trivs faktiskt otvunget ihop, därför ÄLSKAR jag hojåkning, som är en MYCKET stor del av mitt liv, mitt livs hobby med att åka, se, njuta, dofta, känna farten och alla spontana möten. Läs här vad UNT skrev!

image226

Ingen utom jag hade en kristen mc-väst med budskap...
Det borde finnas mc-klubbar med kristen inriktning inom Svenska Kyrkan, men inga sådana syntes inte alls...... Det är skandal. Här finns mycket missär också, en hel del alkohol dricks på festen inne hos Struls MC i Enköping och även utanför, för de som valt att festa genom natten där...

image227

Men jag åkte hem, kom hem rel. sent, så det blev inget Berns för mig. Skall ta hand om min dotter och hennes första hästtävling imorgon, och det är bra mycket viktigare än att jag få lira disco än en gång och få utrymme i tidningarna och Tv, för de skulle vara där.

Men jag vet ju vem jag är, så jag behöver idag inte mer läsa om mig själv. Mitt uppdrag som pappa och kommande präst skall försökas skötas proffsigt, det är ju det som det innebär att försöka bli vuxen, släppa på sitt ego. Tack för det alla Ni som hjälpt och sporrat mig inom AA, kyrkan och min underbara Familj.

image228
En öl till i fickan, för säkethet skull. Vilken säkerhet.... Fullt ös medvetslös, lördag för många år efter år. Tills det tar slut. För fort. Dagar som är förspillda... Spola kröken. NU!!! Våga leva. På riktigt.

Må Gud välsigna er alla och de som festar inatt hos Struls MC och gällande deras hemfärd imorgon!

 • Syns vi på Svalkans Café kl. 1800 imorgon.... Kom dit!!!

Är du sanningsenlig mot dig själv och andra egentligen....

Idag är det kap. 24 "Förvandlad genon sanningen" (av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren. Warrens tipssida: Purpose driven life

Andligt växande innebär för dig att lögner ersätts med sanningar.

image216Jo, jo säger du att du alltid är ärlig, just om du gör detta så tror jag inte på det. Vem försöker du isåfall lura, kan man undra....

Bibeln är viktig om du inte ännu förstått det.
Det är inte en gammal mossig bok, för att du låter den stå i bokhyllan. Visheten är inte ny. Så unika är vi inte.

Den förvandlar, befriar, skapar tro, gör faktiskt underverk (det vet jag) såsom helar, bygger upp och förmedlar glädje samt vishet.

 • Acceptera den som auktoritet i ditt liv (sedan kan man tolka den på olika sätt, tack och lov, för den skal tolkas in i sin tid, dvs. in i nuet.)
 • Ta till dig dess sanning: läs, memorera, ifrågasätt och meditera över det du läser.
 • Tillämpa dess principer - det är först då som den får effekt.
image215 "Om ni förblir i mitt ord är ni verkligen mina lärjungar. Ni skall lära känna sanningen, och sanningen skall göra er fria" (Johannes 8:31-31)

Dagens fråga till dig!: Vad är det i Bibeln som du tagit till dig som du anser är smart, men du ändå inte börjat införa i ditt liv ännu?

Stressigt, men det gäller att tänka rätt...

Börjar bli pirrigt...

Nya vanor. Sommaren är strax slut för att förvandlas till regelbundenhet: tidigt upp, plugg, föreläsningar och prestationskrav. Bevara ordningen, så bevarar ordningen dig, säger ordspråket tröstande.

image214

Helgen känns stressigt angenäm (en paradox, jag vet).
 • Fredag skall jag förbereda söndagens föreläsning på Svalkans Café, Ulriksdal kl. 1800.
 • Lördag morgon är det dags för mitt årliga race, Mälaren Runt, med långt över 10.000 hojar
 • och på kvällen sedan ner igen till Stockholm för spelningen med dj-legenderna på Berns,
 • för att tidig söndagmorgon köra hästsläp och tävling,
 • därefter till Stockholm igen (tredje gången på två dagar, puh..) för min föreläsning.

Just nu ligger Berns spelningen lite i farozon, dessvärre... Måste vara rädd om mig, men vi får se,,,,

Skall så småningom ta upp fortsättningen på bokrapporten om "Leva med mål och mening", men det kommer nog inte bli varje dag, då det blir mycket studier i höst minst sagt, som det ser ut nu skall jag läsa 200%, vilket inte är ok. Har ju valt att inte stressa som förr, så jag tänker förändra planeringen, så detta inte inträffar, men har avsikt att blogga varje dag.

En sak i taget, en dag i taget, får man vid dessa tillfällen denna helg, säga till sina tankar för att inte bli stressad.

Dagens tips från boken "The Secret":
 • Behandla dig själv med kärlek och respekt, så kommer du att dra till dig människor som visar dig kärlek och respekt.

Micke Bedrup som dj igen på Berns på lördag.....

Det är sant.....

Efter 17 år, så dammas vinylen av för att nu på lördag på Berns kl. 21-03 tillsammans med alla dj-legendarerna från inne-Stockholms klubbvärld under 1970-80-talet förhöja pulsen till det maximala för 800 personer, våra gamla fans, vi hade faktiskt sådana, återigen.

image213

 • Jocke Langer från 88:an
 • Fredrik Liljenberg från Village
 • Renée Hedemyr från Tramps
 • Paul Woolgar från Atlantic
 • Peter från Alexandra
 • samt underteckad fr. bl.a. After Dark
- skall TILLSAMMANS spela låtarna, de häftiga ovanliga remixarna som alla kunde.
Vi alla hade olika stil, en del var teknisk skickliga, andra snackade mellan låtarna men vi hade alla fullsatta ställen år efter år.

Loveboat
heter kvällen. Igår hade vi press och gemensamhetsträff, kära återseende efter över 30 år. Och vi kände igen varann och hade så trevligt. Vilka boys... vilka tider, vilkar låtar.....

Freak out at Berns. Ett tillfälle som aldrig kommer igen.

Skall vara med på Tv på fredag och så blir det radio också. Alla tidningar kommer vara där. Dessutom är det på G med en dokumentär om tiden och om oss dj´s för TV....

Vilka låtar kommer du ihåg? Kommentera....

Att älska sig själv... och säga nej till andra...

Märkligt. Men boken "The Secret" har påverkat mig.
Saker kommer till mig...

image212Visst är det gamla visheter förpackat i nytt omslag. Har länge påtalat att visheten måste göra "come-back" i vårt samhälle, denna gamla kunskap har varit undanträngd av "nya sanningar", där det viktiga är att det är nytt, för att då måste det vara relevant. Någon som känner igen detta tankesätt?

Idag lider många av ett "inre hål" som döljs
genom fart, att vara duktig eller dränka sig i bl.a.: sex, mat-socker, arbete eller att göra sig "oumbärliga" på sina jobb eller för sin familj och vänner.

"The Secret" tog upp detta och meddelade bl.a:
 • Din uppgift är du. Om du inte fyller på dig själv först har du ingenting att ge till andra.
 • Behandla dig själv med kärlek och respekt, så kommer du att dra till dig människor som visar dig kärlek och respekt.
 • När du inte tycker om dig själv lägger du hinder i vägen för kärleken och drar istället till dig ännu fler människor och situationer som fortsätter att bekräfta att du inte tycker om dig själv.
 • Koncentrera dig på det du älskar hos dig själv, så kommer lagen om attraktion att visa dig flera egenskaper du har.

Visst vi har hört det förr. MEN
har du verkligen tagit till Dig detta, långt in i ditt inre. Filosofisera som ett mantra över dessa idag. Skriv upp ovan tips och sätt dem på din bok du läser, på ditt kylskåp och i bilen.
Repetera, dagligen.

Det är inte en slump att 12-stegs rörelsen ger rådet till sina nya medlemmar att de skall gå på 90 möten under 90 dagar. De som följer dessa råd blir friska. Repetition så att hjärnan börjar tänka i nya banor.

Vill du bli frisk, från det eller de som tynger ner Dig i ditt liv?
Då så. Det är du som nu avgör om det skall bli någon skillnad. Visheten finns, så nu har du inget att skylla på för att ändra om dina tankebanor.


image211Vill du lyssna på mitt föredrag: "Livet - det inre hålet och resan!"

Nu på söndag den 19/8 kl. 1800 Café Svalkan vid Ulriksdal, Stockholm.

Vore kul om Du kunde komma.
Ta gärna kontakt med mig där!

The Secret - min bedömning....

Har nu läst hela boken "The Secret".
Mycket finns att hitta i Bibeln, som också citeras. Det som är intressant är i boken språket, formuleringarna.
Var inte ett offer, ta kommandot genom ditt sätt att tänka och se på världen är devisen.

Förpackningen är proffsig, språket enkelt och budskapet också. Bra på det sättet. På slutet av boken börjar man tala om Gud, ingen överraskning för mig. Man talar även i termen "universums kraft". Den ursprungliga tanken också. I Bibeln står det: I begynnelsen var Ordet... (alltså måste Ordet först komma av en tanke).

image210
Läs en artikel om hur filmen visas och tas emot i Sverige.

Här står det bl.a:
"För mig bidrar den till att jag kan få ihop hela det pussel som livet är, säger Ann-Sofie.
Oprah Winfrey har ägnat Hemligheten hela två program. Bara i USA har två miljoner personer sett filmen och sex miljoner har läst den bok som släppts i kölvattnet av filmen.

The Secret är ingen spelfilm, utan en dokumentär vittnesskildring från ett antal terapeuter, författare, filosofer och kvantfysiker vars liv förändrats tack vare att de fått reda på Hemligheten.OCH VILKEN ÄR Hemligheten då? Jo, den handlar om ?lagen om attraktion?. En lag som påstås vara lika oomtvistlig som lagen om gravitation. Och som ett fåtal människor ska ha känt till och levt enligt sedan långt före Kristi födelse. Några av världens mest framstående människor, bland annat Platon, Galileo, Beethoven, Edison, Carnegie och Einstein sägs ha haft kännedom om Hemligheten.

?Varför tror du att en procent av världens befolkning förfogar över 96 procent av världens tillgångar?, frågar filosofen, författare och coachen Bob Procter i filmen, för att illustrera att Hemligheten fungerar och att endast ett fåtal hittills har känt till den.

Lagen om attraktion bygger på att lika attraherar lika.

?Allting som kommer in i ditt liv har du dragit till dig. Och det har dragits till dig i kraft av de bilder du har i ditt medvetande. Det handlar om vad du tänker. Allt som pågår i ditt sinne drar du också till dig?, säger filmens upphovskvinna Rhonda Byrne".

Det negativa är bl.a:
 • att den tar inte upp hur man får en kraft om man är i botten, då hjälper nog inte lite positiva tankar, fungerar bäst på de som inte nått den, tror jag.
 • Står inget om vikten av förlåtelse, mot andra och sig själv.
 • Heller inget och synd och skam.

Men, den är ett bevis på det andliga sökandet och att den kräver ett nytt språk.

Gud är större, således svåra att fånga i dogmatiska termer. Däremot är beviset att han finns som kraft som förändrar av de som börjat tro. Tänker på alla i bl.a. 12-stegs rörelserna som vägrar ha dogmatiska formuleringar, eftrsom han inte kan fångas, utan nöjer sig att han finns, verkar och förbättrar liv.

Gud är större...

LÄS BOKEN och kommentera här!!!!!!

The Secret - gammal visdom i ny förpackning....

image209Har börjat läsa "The Secret".

En ny förpackning, gammal beprövad vishet.

Positivism förändrar vet vi alla, universums ande hjälper säger boken. Är inte detta en ny omskrivning av Gud? Man vågar inte använda denna benämning, för då är det inget nytt under solen, dessutom avskräcker detta i en individualistisk tid.

Fördelen med ett nytt språk, utan gamla dogmatiska termer är att de öppnar upp. Som ett senapskorn, som Bibeln omnämner början av en ny bana, väg, av en tro på något nytt.

Ja, det är samma sak som kristendom, tycker jag så här i början av det jag läst i boken.

Handlar faktiskt om det jag skrev igår, att omvända sina tankar. Märkligt att boken kommer i min väg just nu. MEN man talar inte om Gud, var finns förlåtelsen, utan Kristus.....

Idag i Expressen står det bl.a:

Psyket

Tänk positivt. Människor med en positiv livssyn lever längre än de pessimistiskt lagda, upp till 7,5 år längre enligt en amerikansk studie. Färska studier visar att arga, gnälliga eller deprimerade män får sämre immunförsvar och ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes typ 2. Läs hela artikeln här...

 • Början av filmen finns på nätet.

Hur kan just du växa som människa...

Idag är det kap. 23 "Hur vi växer" (av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren.
Warrens tipssida: Purpose driven life

Guds mål för just dig är att du skall växa!

För detta krävs det:
 • att du vill det
 • bestämt dig för det
 • ansträngt dig för det
 • och håller fast vid detta.

Bibeln säger vist: Låt er förvandlas genom förnyelse av era tankar (Rom. 12:2b)

image204
Vem har du som "livs coach" - trender fr. TV eller Jesus - sann människa och sann Gud.

Här börjar det för dig, läs Bibeln och ta efter/härma Jesu sätt att vara och tänka.

Man måste förändra sitt sätt att tänka, då tankarna påverkar allt i ditt liv! I Nya testamentet kallas det för omvändelse, vilket på grekiska betyder "att ändra inställning",

Sluta med dina omogna tankar som är självcentrerade och egoistiska!

Vad tror du kristendom handlar om?

Det är inte en religion eller filosofi, utan är en relation och en livsstil!!!
Främsta tecknet på andlig mognad är att tänka på andra. Och du det är aldrig för sent att börja.

Dagens fråga till dig: På vilket område bör du sluta tänka på ditt gamla sätt och istället tänka som Gud?
(Bra tips: Skriv ner detta i en bok)

Just du är skapad för att bli lik Jesus?..

Idag är det kap. 22 "Skapad för att bli lik Kristus" (av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren. Warrens tipssida: Purpose driven life


image202
Vår likhet med Gud:
 • Vi är andliga varelser med en odödlig själ
 • Vi har en hjärna som kan tänka logiskt och lösa problem
 • Vi har förmåga till relationer, för att ge och ta emot kärlek
 • Vi har ett moraliskt medvetande


MEN?

Vi blir aldrig Gud, eller ens en Gud (fast många nyandliga rörelser strävar mot detta, förföriskt och farligt nog.) Vi är skapade, inte Skaparen.

Blir man mesig, om man blir kristen?

Nej, men Gud vill att du skall utvecklas, inte chilla eller softa dvs. att du skall tänka på din egen bekvämlighet. Gud vill att du skall förvandlas, utveckla din karaktär, inte din personlighet.

Kan man göra detta på egen hand och med egen kraft, som de nyandliga rörelserna säger och menar, genom bl.a. att gå deras kurser, läsa just deras böcker (som de märkligt nog tjänar pengar till sig själva på..).

Man kan inte efterlikna Jesus på egen hand, det fina och unika i kråksången är att man får hjälp av den Helige Andes kraft. Även fast vi knappt märker det. Och inte förstår hur han verkar, men han gör det, när du ber om hans hjälp!

Skall vi sitta stilla och vänta, för att bli förvandlade. Nej, Gud har gett dig sinnen och en kropp för att du skall börja agera.


Det krävs tre sätt att bli lik Jesus (enl. Paulus i Bibeln).

 • Ändra levnads sätt
 • Ändra vårt sätt att tänka
 • Forma nya heliga vanor


Man behöver andra människor för ovan, därav är det viktigt med en församlingsgemenskap. Det tar tid att förändras, så ge inte upp, nöj dig med sakta steg, men ta dem.

Omgivningen kommer förmodligen att upptäcka att något hänt dig, innan du gör det. (Förresten läs om när Petrus gick ur båten för att möta Jesus på Genesarets sjö, och kommentera gärna vad du kan lära detta!

Jag själv då?


Har nu levt i olika andliga program i en hel del år, och jag har förbättrats säger omgivningen, men jag är verkligen inte perfekt (säger de också, hi?).


Har jobbat i de 12-stegen, som är sprungna ur kristen tradition, till detta har jag lagt till daglig bön och bibel läsning, samt annan utvecklande och stimulerande litteratur och framförallt möten med människor som inte är lika mig. Tack och lov, säger jag idag.

Tack vare detta känner jag mig idag fri. Gör du?

 • På vilket område behöver du be om Andens kraft för att bli mer lik Jesus?

DAGENS BÖN

image203


Gud, ge mig sinnesro
att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden.

(Sinnesrobönen används av många miljoner varje dag, inom bl.a. 12-stegs rörelserna. Skriv ut eller av den, sätt upp den på ditt kylskåp eller ha den vid ditt sängbord eller i din Bibel. Har du ännu vågat öppna den, förrsten?)

Var rädd om din församling, och de skall vara....

Idag är det kap. 21 "Var rädd om din församling" (av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren. Warrens tipssida: Purpose driven life

Warren inleder med att det är ditt jobb att värna om enheten i din församling. Å andra sidan bör också församlingen, prästen - se dina behov, därav är det många som byter kyrkor eller hoppar ur, då de är missnöjda.

Detta är man nog dålig på i kyrkan idag, jämfört med marknaden och dess villkor. Tror man kan göra som förr.... men folk förändrar sina vanor och beteenden, vilket man måste inse och analysera inom kyrkans väggar.

Att man är rädd för konflikter är också farligt, lättare att sopa under mattan och tro att tiden läker alla sår. Så naivt.... har själv erfarenhet från olika kyrkor av detta.

Så våga vara kvar, så länge du orkar, men inte längre. Det finns en balans, bägge måste bry sig, både församling och du. Kom ihåg, ingen är fullkomlig, inte ens du. Församlingen är en bra växtplats, ge ditt bidrag dit. Du behövs!!!!!!

Warren skriver att i hans kyrka får man skriva under ett papper att man vill bevara enheten. Bra, så ser folk att detta är viktigt, även fast man kan ha olika idéer.


image201
DAGENS BÖN!

Gud,
låt mig få vara ett försoningens verktyg
och så samförstånd där det finns splittring.

Låt mig se det som finns att bygga på,
inte det som skiljer mig och de mina åt.

Låt mig så din kärlek och låt mig tala med en ängels mun.I Uppsala och andra kommuner är det nu lag på att det skall finnas Medlare, mellan brottsoffer och gärningsmän. Bra! Så bör alla vara. Medlare.

Att återupprätta relationer...

Idag är det kap. 20 "Att återupprätta relationer" (av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren. Warrens tipssida: Purpose driven life

(Ovan bok inspirerar mig för dagens blogg, läs den, då detta inte är taget ur boken, ibland bara vissa citat)

Bli en fredsmäklare, det finns för få.
 • Undvik konflikter, sikta in dig på att hitta lösningar istället.
 • Lär dig kompromissa, så bägge kan leva med lösningen.
 • Det handlar ändå inte om att vara eller bli undfallande!

Brukar numera tänka efter och försöka förstå hur den andres liv har varit, för att försöka förstå dennes handlande, värderingar och attityd. Det lönar sig, för alla.

image199
 • Världen behöver mer empati!
 • Angrip inte personen, utan problemet och betona försoning (inte lösningen på problemet)
 • Vad har du att vinna och vad har du att förlora på att ha dåliga relationer. Vinn tillbaks dig själv, våga lev upprätt, sluta vara offer och skyll på andra, var ett föredöme för andra och HJÄLP ISTÄLLET de som ställer till konflikter, försök få dem att förstå att de inte vinner på att bråka. Inte du heller....


Vi behöver varandra och vi får mer uträttat om vi hjälper och bär varandras bördor!
Vad skall du nu skylla på gällande dina dåliga relationer...

Discon lever... och återuppståndelsen fungerar, nåja....

Fick ett telefon samtal imorse.
image193"Tjenare, de´e´
Jocke Langer!
Vill du vända vinyl lördagen den 18 aug. på Berns?
Vi har dragit ihop alla gamla dj´s som drog igång discon i Stockholm. Vill du lira med oss?"
Kolla denna länk om denna kväll och artikeln i DN.image191

Ett liv sedan. Minst.

Så kändes det. Slutade 1987 efter många, många år, 20 år har förflutit. Efter detta ett liv som VD, och snart går jag in i prästuppdraget. Tre yrken är det som tidigare sades om en människas yrkesdel.


Men oj, vad kul det var i 16 år. Bl.a stockholmsklubbarna:
 • Domino
 • Lorry
 • Vickan
 • Hamburger Börs
 • AD
 • New Generation
- var de som jag vände plattor och snackade mellan låtarna på. Har du något minne från dessa klubbar? Kommentera gärna.

image192Förmodligen kommer jag att spela, om jag kan.
"Loveboat" är klubben, 20070818 på Berns i Stockholm.
Kommer du ihåg alla låtarna?

Såg på "American Idol" igår kväll, temat var Bee Gees.  "You should be dancing" var och är uppmaningen....

Livet borde vara en dans på rosor. Eller som Jesus säger: Himmelriket är nära... Vi alla behöver glädje, så mönstra på "Loveboat"

Frihet, inkrökthet och livet....

En frihet som inte kan beskrivas.
Att grenslad över sin Harley köra genom natten, med detta muller och kraftpaket under en.
Kromet, kraften, nattens friska luft. Att bara vara.

Åkte igår kväll till Stockholm, världens vackraste stad under sommaren. Alla de platser som förfyller vår huvudstad cruisade jag förbi. Stureplan, Djurgården med Biskopsudden, vid Gröna Lund, Strandvägen för att slutligen äta en glass på Fjällgatan med dess utsikt över hela Stockholm. Breath taking....

image189
Träffade där min vän Nicklas. Vi reser båda på samma Väg. Utbytena i våra samtal berikar. Frigör oss förhoppningsvis "från vår inkrökthet", som Luther sade.


Vad är då det?

"allt tal om frihet idag handlar om frihet ifrån något, så kallad negativ frihet. Oftast talar man ju om frihet i termer av frigörelse från strukturer, kulturer, religioner och auktoriteter. Kort sagt, frihet från allt som kan tänkas att begränsa vår handlingsfrihet eller självbestämmande.

Att som kristen säga sig ha funnit frihet genom att underordna sig Guds vilja ter sig då som en ren självmotsägelse. Men detta är vad kristen tro alltid har hävdat; att vår vilja inte är fri, utan så skadad att vi är oförmögna att göra det vi egentligen vill. Luther som i böcker som Om den trälbundna viljan betonade vår oförmåga att göra det goda, definierade synd som "Incurvatus in se", människans inkrökthet i sig själv. Utlämnade åt vår egen frihet kröker vi oss in i oss själva och är oförmögna att vända oss utåt. Men paradoxalt nog är det först när vi underordnar oss och tjänar som vår inkrökthet kan börja hävas." (Hämtat från följande blogg!)

Ett exempel på dagens inkrökthet:
Läs följande blogg, den är inte en ovanlig verklighet idag, vet jag, dessvärre.

Kommentera den här allmänt. Vad säger den oss idag.

Odla gemenskapen...och dess svårighet...

Idag är det kap. 19 "Odla gemenskapen" (av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren. Warrens tipssida: Purpose driven life
(Ovan bok inspirerar mig för dagens blogg, läs den, då detta inte är taget ur boken, ibland bara vissa citat)

image186
Gemenskap kräver överlåtelse, för detta krävs både ditt engagemang och Guds kraft.

Många har inga eller dåliga "verktyg" för hur man skall både kunna, våga samt hur man åstadkommer relationer med verklig gemenskap.

Många är uppväxta i "trasiga" hem, har dåliga verktyg eller inga alls för detta bygge.

För att bygga en gemenskap krävs ärlighet, även om det är svårt och jobbigt att leva ärligt mot sig själv och andra, samt att våga gripa in för någon annan. Man måste gå emot sin rädsla.

Lätt att allt blir ytligt pga. konflikträdsla, att man inte vågar tala öppet om problem. Detta undergräver gruppen på lång sikt och alla känner en dold frustration, många gånger vet alla om problemet, men ingen talar öppet om det. Detta blir ingen verklig gemenskap. Har du erfarenhet av detta?

Dessvärre är min erfarenhet att en av grupperna jag tillhörde inte vågade tala om problem, även när jag gjorde det, eftersom ingen direkt vågade börja nysta i det hela på djupet, utan bara på ytan, kom jag till ett stadie där det inte var meningsfullt att vara kvar, eftersom man inte kunde, ville eller kanske inte vågade tala ärligt, så fanns det därför till slut ingen anledning att vara kvar i denna grupp, åtminstone inte direkt då.

Man kan och ska inte i längden "stånga sig blodig". Men man skall inte heller fly så fort det börja hetta till. Således finns det en punkt, där man får fråga sig ärligt, om man skall vara kvar, efter man ingripit under en längre tid. Ledordet som Jesus säger är bra för en grupp med problem: "Vill du bli frisk?". Vill gruppen det, vill individen i gruppen det. Jag ställde frågan, fick undvikande svar, detta var svar nog.


 • Bibeln säger tröstande och vist: "Den som tillrättavisar uppskattas mer än den som bara kommer med smicker" (Ordspråksboken 28:23).

Ödmjukhet krävs för detta bygge också. Både mjuk och het. Undvik högmod, trångsynthet och självhävdelse.

Försök se andra människors tidigare steg, dvs. deras historia innan du bedömer dem, då de "släpar" på denna tidigare last ofttast. När man vet denna får man högre förståelse. Jesus ser den direkt. Läs Bibeln så ser du. Alla blir förvånade och han har kunskapen att läsa in i "deras hjärtan" direkt.

Avslutningsvis så har vi mycket att lära oss av tidigare generation/-er, att gemenskap bygger inte på bekvämlighet, dvs. när det passar mig.

Hörde igår att i ett fotbollslag så ringde spelarna tränarna en timme innan match och sade att de inte kom tack vare det fina vädret, så de skulle åka och bada i stället..... Försök och bygg på den inställningen..... Vi måste informera vår grupp, att de är viktiga, var och en. För gemenskapen. Detta gäller också din Familj.

Du är viktig för din nuvarande och din kommande grupp. Har du börjat fundera på att använda dina gåvor i en grupp? Och hur kan du hjälpa till för att odla en sann gemenskap?

 • Längtar du efter någon typ av gemenskap och i såfall hur skulle den kunna se ut? Kommentera gärna!

Att leva livet tillsammans...

Idag är det kap. 18 "Att leva livet tillsammans" (av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren. Warrens tipssida: Purpose driven life
(Ovan bok inspirerar mig för dagens blogg, läs den, då detta inte är taget ur boken, bara vissa citat)

När man läser Bibeln (har du vågat öppnat och bläddrat i den ännu, för du har en hemma i bokhyllan någonstans. Men förmodligen är den gammal, med liten svårläst typsnitt och kanske den är förra utgåvan, dvs. inte den nya översättningen år 2000. Köp en ny! Det tillhör allmänbildningen för dig coh dina barn!!!!), så slås man av att Bibelns erfarenhet är att livet skall delas med andra, i gemenskap.

image185
Gör vi det idag. På riktigt.... Inte ens i alla kyrkor gör man det, man kanske går på gudstjänst, kanske vågar sig hänga med på kyrkkaffe, där det kanske hellre talas om "ditten och datten" än om det som på djupet förenar oss. Vi alla bär ansvaret att varje dag, i varje möte, våga visa oss som vi är, inte att uppvisa masker.
Det är det som är att vara människa.

Bibeln säger bra saker: Ex. "Erkänn era fel för varandra och bed för varandra, så att ni kan bli botade".
Empati måste finnas i en ärlig gemenskap, så var noga med att avsätt det dyrbaraste du har, nämligen tid för andra. Vi jäktar för mycket..... Dra ner på aktiviteter för dig, dina barn, din familj.
Bara vara, tillsammans, är det viktiga.

Förlåtelse är A och O i en fungerande gemenskap. Inte alltid lätt, men är av yttersta vikt för att leva vidare.
 • Antingen kan man lägga energi på att ge igen och lägga sina känslor på detta och på detta sätt låta sitt "sår" vara öppet.
 • Eller så kan du visa överseende.
 • Du kan inte göra bägge...
image184
Ta fram ditt plåster, för dig och andra. Dags att läka. Medicinen vågar jag påstå är tron och Bibeln.

Förlåtelse är att släppa taget om det förflutna. Låt såret läka, men ärret finns kvar som en påminnelse som du kan se på och lära dig något av, inför framtidens händelser, därför finns det kvar.

Känn tillit. Den hör till framtiden och tar tid, men förlåtelsen måste vara direkt och är ett levnadssätt som kanske kräver träning, påminnelse, men är livs viktig för att livet skall levas fullt ut.Se på alla stora människor och vad som kännetecknar dem,
när du analyserar deras levnadsinställning.

Att fundera över: Jag behöver andra i mitt liv.
En bra bibelvers: "Bär varandras bördor, så uppfyller Ni Kristi lag" (Gal. 6:2)


Ja, jag är uppväxt framför TV´n...

Ingen hemlighet.

image181

Älskar "Hem till gården". Fortfarande. Så mycket England, andas trygghet, trots alla intriger. Världen förändras, men serien består, men rollbesättningen förändras. Visades i TV första gången 1972.

image182
Nu har jag via min tidsmaskin tv´n, gett mig av till välfärds-Sveriges början och 1970-talet, via det magnifika tidsavtrycket i vårt land genom Bengt Bratts tv-serie "Hem till byn".

52 avsnitt under 35 år, start 1971, visar upp ett Sverige under förändring, borde ses av alla igen. Lånade på utmärkta Stadsbiblioteket gratis.

Var för ung i dess start, såg bitvis några avsnitt under åren, men så har min mognads nyfikenhet tagit mig tillbaks till de miljöer som hos mig uppdateras sekundsnabbt.

Allt finns där: de bruna tapeterna, de gamla mjölktetrorna, de fula Volvo-modellerna a´la modell 140, klänningarna, frisyrerna, musiken, men framförallt både rädslan och tillförsikten inför framtiden, när Sverige började anta en ny skepnad till det industriella från agrarsamhällets inordnade små gårdar, vilket nu i vår tid än en gång förbytts då it-tekniken ersatts av utsåld industrinäring.

Karaktärerna, påminner om Bergmans, men frågorna går ej lika djupt. Likväl, livet skildras, som det är. Ett original för alla dokusåpor. Varför började man skapa dokusåpor när livet som det är ofta överträffar dikten.
För mycket fri tid. Eller...

Vilken serie saknar du...

Hör du hemma någonstans andligt....

Idag är det kap. 17 "Att höra hemma" (av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren. Warrens tipssida: Purpose driven life
(Ovan bok inspirerar mig för dagens blogg, läs den, då detta inte är taget ur boken, bara vissa citat)


Bibeln säger: "Ni är medlemmar av Guds egen familj, medborgare i i Guds rike, och tillsammans med alla andra kristna är ni barn i i Guds hus" (Ef. 2:19b)

Du är således inte ensam längre, men du måste sträva efter ett medlemskap, inte att bara vara gudstjänstbesökare, som slinker in i kyrkan och i bästa fall är med på kaffet.

Att vara med, innebär relationer, där dina gåvor skall och kan göra skillnad för andra. Det är inget hus du skall tillhöra, utan en kropp, Kristi kropp. Här kan du upptäcka din uppgift i livet och berika andra, och dig själv, även andligt. Våga växa.

Kyrkans gåva till dig, för här kan du få:
 • mål och mening med livet
 • människor att leva med
 • principer att leva efter
 • uppgifter att utföra och kraft att leva på
Kyrkan är den enda plats, där du kan få ovan tillfredställda.

Passar inte de människor som är där dig?
Gud vill att du skall älska verkliga människor, inte idealmänniskor, skriver Warren.
Det finns ingen idealkyrka.

Du blir kristen genom att överlåta dig till Kristus och gå i hans fotspår och låta dig formas av Jesu tankesätt genom att läsa Bibeln. Men du behöver också få näring och kraft genom att överlåta dig till en grupp troende, så ge dig själv chansen att bli församlingsmedlem.

Sålunda är du kallad att höra hemma, inte bara tro. Ta steget, även om det känns läskigt, gå och fråga i den kyrka som du känner för, är mitt livs viktigaste råd. Besök och fråga vad de gör och berätta vem du är och vad just du kan tänka dig bidra med (våga ta plats, köp inte att du skall bära stolar, utan berätta ärligt för en präst vem du är, din ev. brustenhet och dina fina tillgångar och vad du tror att du kan tillföra). Kom ihåg! Du är skapad för gemenskap.

Våga kliv ur din mentala båt, även om det blåser lite, så finns det någon tar hand om dig, har jag märkt.

Jag själv då? Besökte flera kyrkor i början av min andliga sökande bana, höll mig lite i skymundan, dessvärre. Då var det svårt att få veta något och bli inbjuden. Nu är jag med litet lagom i en del olika gemenskaper som jag hittade, måste vara rädd om mig, det skall vara harmoni, får inte bränna ut mig.
image180

Kan med facit i hand säga att där jag är med idag tillför mig enormt, det finns något osynligt som drar, även om alla inte är som jag, så kanske det är detta som ger mig något. Var först tvungen att släppa garden. "Ske Din vilja..."

Vad är din erfarenhet, vad är din oro för att delta (eller undanflykt att inte våga vara med. Ärligt)Det viktigaste...

Idag är det kap. 16 "Det viktigaste" (av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren. Warrens tipssida: Purpose driven life
(Ovan bok inspirerar mig för dagens blogg, läs den, då detta inte är taget ur boken, bara vissa citat)


Vad är det väsentligaste i livet?

Kärlek. Tänker på Guds bud: "Du skall älska din nästa, såsom dig själv" (Gal. 5:14). Således dubbeltydigt och så svårt. Att våga lita på andra, att våga älska, att släppa kontrollen. Det är därför vi får ett helt liv på oss, då det är svårt att släppa egoismen.

Kan man lära sig älska i isolering? Nej, vi är skapade till gemenskap (med Gud och vår nästa), även om andra inte är som du och inte fullkomliga, det är därför man MÅSTE lära sig älska, då ingen, inte ens du är perfekt.

Ett liv utan kärlek är inte meningsfullt!
Prylar och prestationer är ointressanta, när det kommer till kritan. Ensidigheten ger inget i retur. Det gör människor, inte döda saker.

Moder Teresa har sagt: "Det är inte vad du gör som betyder något, utan hur mycket kärlek du lägger i det".
Det främsta du kan ge är din tid till den andre, detta fokuserat. Warrens skriver, att du kan ge utan att älska, men du kan inte älska utan att ge.

Hur lång tid har du kvar? Det som är bestående efter dig är kärleken.
 • Så hur prioriterar du dina relationer och hur skall du kunna göra detta bättre. Skriv ner i din skrivbok.


Jag då? Jo, jag har en loggbok där man skriver ner det som är bra resp, dåligt. En tacksamhetsbok. Allt blir tydligt då. Svart på vitt. Men s.k. självhjälpsgrupper är de som ger mig tydligast speglingar och råd, där jag hör hur andra har det och lever samt förbättrar (eller försämrar, tyvärr) sina liv.


Dagens bön!
image175
Gud,
hjälp mig att se och prioritera
de och det som är viktigt i livet,

hjälp mig att välja bort det som inte har ett evigt värde.

Låt allt det som kommer ur min mun
och via mina lemmar
vara oegenyttigt.

Låt mig vara en kärlekens apostel till Dig.

Såsom i en spegel....

Att själv få, vad kan tillfredställa just mig, vad är mitt behov, vad passar min livs stil. Jag, jag, jag...

image173
Vi är blott sköra lerkärl som fått möjlighet att spegla oss i varandra...

Till slut spricker spegelbilden, man orkar inte spegla sig själv mer, innan dess har man tagit i och vänt på alla stenar för att få ut just det som passar min "livs stil".

Vi skall ha en stil att leva, inte varandet såsom människa med själ och ande. Det yttre är det som skall tillfredsställas, för att smälta ihop med sitt eget hopsnickrade varumärke.

Tills ytan krackerlerar, ingen retur, förstår inte varför. Hjärtats ensidigt inställda frekvens på mottagande, istället för utgivelse innebär att felinställd frekvens stör harmonin och istället resulterar i urladdning för människan.

12-stegs rörelsen talar om att nå "sin personliga botten". Det är här det händer, det är här det vänder. Längst ner. Men innan, med en kultur som lyfter upp värdet av konsumtion så att människans yttre blir det absolut centrala, där det räknas vad du kan bli, inte vad du är. Syndare, en människa med fel, brister och även med förgörande styrkor.

Ytterst skall skalet, det som räknas i vår tid, ses och visas upp. Så länge bilden är intakt, är allt så fint, så nära gränsen. Kan du balansera.....


"Självupptagenhet, självbetraktelse och självbespegling är överlappande men ej identiska begrepp. Narcissos tragedi, där han sitter förhäxad av sin egen avbild i källan, är inte bara att föremålet för hans kärlek är han själv, utan, ytterst, att var gång han söker nå denna älskade, så går denna förlorad när Narcissos fingertoppar berör vattenytan splittras givetvis bilden.

Att speglarna i dagens hem bara blir allt fler, allt större och alltmer framträdande är ett faktum så avslöjande för vår tid att det nästan känns banalt. Det är inte alltför sökt att undra just här, i det hem som författaren till Vägmärken aldrig hann bebo ? om det finns en motsättning mellan yttre och inre självbetraktelse? (En av de främsta kvalitéerna i Hammarskjölds Vägmärken är just viljan till ett obarmhärtigt genomskådande av det egna jaget, och modet att se de lyten, falskheter och låga motiv som kan dölja sig bak det skenbart vackra och upphöjda.)

Vi känner vårt eget ansiktes porer långt bättre än vi känner vår egen själ. Jag vill tro att det inte alltid har varit så."

 

 • Är det inte dags för en egen inre granskning och resa för Dig. Använd de 12-stegen och skriv i dem, såsom miljoner människor över vår jord gör, för att komma i balans mellan givande och tagande. Dags att bli människa fullt ut, ibland måste man dock nå sin personliga botten, har jag märkt. Åker därför på möte. Skall skåda mig genom andra, såsom i en spegel. (Bergman gjorde självklart en film med samma titel)

 


Skapad för Guds familj, eller ensam är stark...

Ingen är skapad för att vara en öde ö.

Dagens avsnitt, i dagens blogg här visar på två bilder, den ensammes och den som medlem i Familjen. Vilken vill du tillhöra? Har du vågat ta steget att med din mun, låta Jesus komma till dig?

Idag är det kap. 15 av 40 i boken"Leva med mål och mening" av
Rick Warren. Läs även Warrens sida med olika tips gällande denna bok: Purpose driven life

image130Idag har vi kommit till kap. 15: "Skapad för Guds familj"!

Gud är kärlek, därför vill han ha relation. Han som är Kärlek, behöver ingen familj, utan eftersom han har villkorslös kärlek, så VILL han ha en familj. Där hans högsta önskan är att du skall ingå.

Alla är skapade av Gud, men alla är inte Guds barn, vilket märks. Att som kristen träffa andra kristna, så känns det att något förbinder, har jag märkt tydligt. Vår jordiska familj är tidsbunden, så låt oss sträcka oss längre i tankar mot vår eviga gemenskap, vår andliga familj.

Vad får vi då ta del av som medlem i Guds familj?
 • Alltid vara hos vår skyddande Fader, Gud.
 • Förvandlade till likhet med Kristus (Slå nu upp ex. 1 Kor. 5:17 eller Gal. 5:22. Det första fick jag sms:at i början när jag blev kristen av en ny vän och den betyder mycket för mig, som du förstår)
 • Befriade från smärta, lidande och död
 • Blir belönade med uppgifter att utföra, med glädje i vårt inre (nytt synsätt, har jag märkt)
 • Vi får del av Kristi härlighet (har jag också långsmat märkt)
Dopet bekräftar din tro, vilket är en identifierng med Kristi begravning och uppståndelse och symboliserar att du har dött bort från ditt gamla liv och lever ett nytt liv i Kristus. Men dopet gör dig inte medlem i Guds familj, det är bara tron på Jesus som gör det.

Jesus själv sade: "Han visade med handen på sina lärjungar och sade: Det här är min mor och mina bröder. Den som gör min himmelska faders vilja är min bror och syster och mor" (Matt 12:49-50).

När du av någon orsak känner dig betydelselös, oälskad eller osäker, tänk då på vem du tillhör. Att tillhöra Guds familj är det största privilegium man någonsin kan få.

 • Har du inte också tyckt att kristna verkar ha något, som du vill ha? Kommentera gärna detta!