Kristendomens roll idag i media...

Ber idag för alla de som direkt och indirekt var inblandade i bussolyckan utanför Rasbo igår.

I TV igår så var det i TV-programmet "Existens" en granskning av Kristdemokraterna jfr mot Sverigedemokraterna som säger sig stå för en mer kristen syn (hur tänker de då, kan man ju undra?) och som tagit väljare från KD. I kommande avsnitt påannonserades det att man skall ta upp kristenhetens skuld till det onda den gjort genom historien. Allt skall självklart upp i ljuset, men det kändes som en negativ bild publiceras av kristna. Dessutom spretig, framförallt i tv-programmet igår, där KD-politiker antingen var klara eller fega att säga vad de egentligen tyckte, dvs. de ville behålla väljare, därför vågade inte partiordförande uttala sig i ett tv-program. Hmm...

Sammantaget en negativ bild om kristenheten.

MEN...
- så direkt efter detta program följde Nyheterna i tv, där präster talade, gudstjänstlokaler öppnades för sorgegudstjänster och ljuständning som möjliggjorde sorgebearbetning efter bussolyckan. Kyrkan är således viktig när det är allvar, anser nog gemene man. Visst skall allt skärskådas, men de positiva viktiga bitarna är också viktiga att lyfta fram. En del går ur kyrkan och missar nog att se att den behövs.

Tror att kristenheten, tack och lov så har den olikheter, vi är ju olika som människor med skilda erfarenheter och gåvor, behöver mer stå upp för varandra. Visa på styrkan genom Jesus och mångfalden, såsom Kristus gjorde. Han gjorde inte skillnad på folk. Förena er kristenheten är min devis, våga leva med olika uttrycksmedel och ibland olika ståndpunkter. Det finns mer som förenar är skiljer.

Ärkebiskopen skall besöka påven i Rom. Ett steg mot en ekumenik som förenar.

Himmelriket är nära...

Vad gör Du för att förena kristenhetens olika uttryck?Hur går det med min fysiska omvändelse då, som började igår?


Jo, ingen onödig mat på hela dagen, MEN det blev pizza till middag. BUH!  Äter det ca. 5 ggr/år, men igår blev det stressigt, men  detta är en mycket dålig lösning. Så kampen går vidare. Skall ge mig upp på min "stålhingst" i vardagsrummet för att cykla 20 minuter alldeles strax.

Sockret dödar. Därför utmanar jag Dig idag! Vågar du ställa upp?

Läser en studie i dagens tidning om undersökningen som visar på ett samband mellan cancer och socker. Jag har hävdat att socker är en livsfarlig drog. Det har sagts mig att det är längre avtändning av socker än heroin...

Allt fler blir fetare larmas det även om idag. Jag tror att sockret är boven som förlamar och tar bort lusten att röra på sig.

Själv har jag de senaste åren också gått upp och ner, i en svängnng av mellan 5-10 kg. Att sitta still och plugga samt med många fikatillfällen i skolan gör absolut sitt till. I mitt fall är det nattmackorna som är boven samt just nu för lite motion.

Därför utmanar jag idag dig som bloggläsare!!!!!!!
Idag väger jag 81 kg, min idelavikt är 70 kg.

Därför börjar jag idag att förändra mitt liv.

Vågar du hänga på, vi kan via våra bloggar bära varandras bördor och inspirerar varandra.
Kommentera nedan, anmäl Dig, det enda du har att förlora är livsfarliga kilon. Vågar Du? Eller som Jesus säger: "Vill du blir frisk?"?

Godis skål

Många får kontrollförlust, kan inte själva bestämma hur mycket det skall äta av ex. choklad. Detta vet många.

Men man talar inte om det, för vem vill framhålla sig själv som "svag". Mångar lever fortfarande i villfarelsen att det är en viljes bit att bestämma hur mycket godis, alkohol, arbete m.m.  som man skall inta. Och klarar man inte att själv säga nej, så är man en "svag" människa. Jag hävdar att det är drogen som bestämmer!

Vet du vad jag talar om? Kan du bara äta en ruta på en chokladkaka?
Kommentera gärna denna. Vågar du tala om din "svaghet"?
Detta är en sjukdom. Punkt.

Sluta att skämmas, börja våga tala om detta behov som förlamar så många. På så sätt bryter man mönstret om vi alla kan hjälpa varandra att bära varandras bördor, (så som det står i den Heliga Skrift).

Det gör jag. Vågar du?

Idag 81 kg. Började idag med att cykla på min träningscykel 20 min.

"Life-story" i Markuskyrkan i Skarpnäck!

"Life-story" i Markuskyrkan i Skarpnäck!

I lördagskväll ringde min vän från Svenska Kyrkans grundkurs, Peo som är diakon, och undrade om jag kunde berätta min "life-story" i "hans" kyrka enl. ovan, detta igår sen e.m.

Det var en mycket fin sinnesrogudstjänst som vi alla delade tillsammans, ledd av kyrkoherde Margareta Hemström samt Peo. Musiken var alldeles underbar, 2 pianister samt en saxofonist som spelade "blå musik", dvs. cool jazz a´la Esbjörn Svensson. Dessa 3 tjejer spelade fantastiskt.

Det är alltid spännande att dela med sig av sina erfarenheter, svåra som roliga. Man får vara noga så man försöker läsa av vilka som är där. Dessvärre var det nog inte så många 12-stegs människor där, men å a andra sidan kan nog många känna igen sig i en tomhets-beskrivning.

Delade bl.a. om Bibelns plats i mitt liv numera, detta då jag dessvärre upplever att man inte inspirerar varandra i tillräcklig omfattning längre till aktiv bibelläsning.

Guds Ord förbättrade mitt liv. Tag och läs.


Caroline av Ugglas är viktig....

ÄNTLIGEN!

- Till att börja med så måste jag säga, har med hjälp av de duktiga på www.blogg.se
fått ordning på denna min blogg, så man kan se alla länkar osv. Tack!

Caroline av Ugglas  (läs om henne i dagens Expressen) verkar dyka upp överallt (ja, som en ...) inom media Sverige nu. Fast verkligheten är nog den, att vi alla behöver någon som vågar vara sig själv och visar på sin svaghet, dvs. visar att hon är en människa, med tankar, fel, brister och styrkor. Hon kan oroa med sitt scenspråk.

Forstätt Caroline, du behövs!

Alla som vågar och kan eller blivit annorlunda är ett hot.
Se på Jesus.

NI MÅSTE BARA LYSSNA!!!!!!!!!!

Min dotter sa till mig imorse att jag bara MÅSTE lyssna på en 10-årig pojke som sjunger på youtube.com.
Låten heter
"Tell me why" - NI MÅSTE LYSSNA PÅ DEN!

Ni kommer att bli berörda. Idag kan du göra något gott mot någon annan. Gör det!
En sång kan vara början till en bättre värld.

Huvudsaken man är snygg när världen går under....

Undrar hur man tänker. Egentligen....

Vi har krig, svält och våld i världen. Dessutom håller miljöförstöringen, som vi orsakar, på att sakta men säkert omintegöra vår framtid för våra barn.

Vad skall man göra då, bör väl människan då tänka. Eller?.....

Svaret hos många just nu att äntligen är det dags att ta tag i det viktiga i livet.
Dvs. att skönhetsoperera sig.
Hur tänker man egentligen då, undrar jag över?

Att få snyggare knän, mindre näsa eller öron som är inpressade mot huvudet verkar vara viktigt. Men främst att ögonlocken måste lyftas.

Frågan är om de lyfter dem, om den opererade då börjar se världen. Hur den egentligen ser ut, och att det viktiga då inte är en själv. Å andra sidan kan ju ett sådant ingrepp genom denna slutsats leda till att alla makthavare och vi andra undersåtar bör operera oss och detta snabbt.

SE UT är det viktiga. På världen alltså.
Det är den och vårt inre som skall förändras. Inte det yttre hos oss, vi är älskade för de vi är, inte för hur vi ser ut.

Ibland undrar jag om himmelriket är så nära....
Vad tycker du? Kommentera gärna!

Tomhet, humanisterna & älskad för den jag är bl.a...

Nio av tio svenskar är emot att skolavslutningar i kyrkan förbjuds. Det visar en undersökning som Synovate Temo har gjort. Undersökningen visar att 93 procent av de tillfrågade kvinnorna, 91 procent av männen är emot ett förbud. 1 019 personer intervjuades i undersökningen, som gjordes på uppdrag av TV8. (Källa: Kyrkans tidning)

När man ser ovan undersökning, så slår det mig att Humanisterna, måste vara väldigt skickliga att få sitt budskap uppmärksammat om att förbjuda ovan skolavlutningar i kyrkan. Vore bra om kyrkan kunde bli lika framgångsrik att höras och synas. Det som slår mig mest, är att man lägger energi på en sådan här fråga om man företräder Humanisterna, samt att "förfölja" troende människor.

Borde man inte uppmärskamma bl.a. myndigheters fel och brister mot individer och grupper? Eller är risken då att man blir allt för lik kristna både i framtoning och budskap? Tror att det är ett medvetet val att "förlöjliga" alla som inte har vetenskapen som grund och det är lättast att här få uppmärksamhet, genom att slå på de "svaga", istället för att vara och bli positiva och istället uträtta något bra för människorna. Om de nu gör detta, så är de i alla fall inte lika bra att "marknadsföra" detta.

Önskar alla en bra helg, själv studerar jag Romarbrevet. Snart kommer jag där till att "allt skapat är lagt under tomhetens välde". Det är många som har tomhet idag och försöker dölja detta genom allt från materialism, alkohol, uppdrag bl.a. Känner mig rik numera, som har något att tro på. Något som fyller ut min tomhet. Tack Jesus för att du visade på hur man skall agera mot sin med- och motmänniska. Idoler behövs.

Och det är ju inte sämre att det är Gud, som älskar mig för den jag är. Inte vad jag gör.


In hate we trust...

Det är så lätt att tala om saker man inte vet.

Har du försökt att under någon period att leva som nykter alkis, gay, penisonär eller hemlös?


Indianerna har ett gott råd: "För att döma någon, skall du gå i dennes mockasiner i sju mil"!
Om flera skulle våga detta, skulle världen se annorlunda ut.
Därför behövs det röster av dem som räknas som udda eller representerar utanförskapet. Om de bara vågade....

I Norrköping kan du bli upplyst och få dig en tankeväckare fram till mars 2007 genom utsällningen
"In hate we trust". Det behövs olika bilder av dem som varit där, de utsatta. Inte av företrädare som tolkar hur de utsatta har det, för de har ofta inte gått i någons annans mockasiner än sina egna bekväma, som de ställer av sig hemma på kvällen i sin egen bekväma vardag.

Det är så lätt att tala om saker man inte vet.
Låna någons mockasiner imorgon. Vågar du det?

Om tro i P3 samt om homosexualitet bl.a...

Om tro idag, så hörde jag idag det nya programmet på nätet, en debatt om tro kontra miljö i P3 Tro.

Den utmärkte Stefan Edman var en av rösterna, som belyste med sin kunskap och tro om hur han anser om hur Gud ser på miljöförstöringen. Olika muslimska röster, som berörde Bibeln som de läst (vilket inte alla kristna gör, som vi sorgligt nog vet dessvärre), berättade om hur de hämtar kraft och råd från Gud.
De vågade på ett klart sätt tala om Gud, medan många kristna i programmet verkligen visade på att de har liten eller ingen kunskap om vad Bibeln säger, tvärtom så anförde någon att de mer tror på spöken (?!).

Detta visar på att den kristna tron måste undervisas bättre. Kanske bloggsfären kan väcka inspiration att läsa Bibeln.

En spännade debatt förs på min vän Davids blogg om homosexualitet. Ett kontroversiellt ämne (och nästan uttjatat) inom den kristna debatten, tycker jag.

Nåväl, nu skall jag fördjupa mig i studierna gällande Nytestamentlig teologi. Inte här heller blir det klara besked. Puh.... men livet ger ju inga direkt klara besked. Det var enklare när man var ung, då var allt mer svart eller vitt.

Inser mer och mer att det är resan som är målet.

Växandet i Kristus, som jag tolkar det numera.

Må Gud leda Dig mot kärlek - till Dig själv och sedan till andra. Himmelriket är nära....