Något är på G i Svenska Kyrkan gällande Mc-klubb.........

Förra året frågade jag i en artikel i Svenska Kyrkans tidning varför ärkebiskop KG Hammar hade sanktionerat en mc-klubb, som ensamt skulle företräda hela Svenska Kyrkan gällande MC-världen! KG Hammar svarade på den.

Tror nu att något är på gång..................

Mikael krsiten hojåkare
Mikael Bedrup, kristen biker som önskar en öppen mc-klubb/avdelning inom Svenska Kyrkan!

Det jag kritiserade var bl.a. att det krävdes någon form av inträdeskrav, dvs. man skulle passa in bland befintliga medlemmar samt att den gällde bara män.

Dessutom sades det på deras hemsida att alkohol fick man gärna dricka om man var med dem. Jag undrade varför detta var så viktigt att påpeka, måhända för att många andra kristna mc-klubbar inte gör det, och för att visa på skillnad inom mc-världen där det förekommer mycket "krökande". Hojåkning och alkohol är ju inte så bra ihop, därför kan det ju vara ett föredömligt sätt att visa att man kan ha kul utan att dricka alkohol.

De sade sig också representera Svenska Kyrkans värderingar. Personligen tror jag att det som bör förena medlemmarna i Svenska Kyrkan är en tro på Gud, inte ett värdeprogram. Risken att man blir ett etiskt program a´la Humanisterna kan ju bli hårfin annars. Eller...


Svenska Kyrkan är öppen för alla som vill vara med!

Därför borde även en mc-klubb som skall vara ansiktet utåt, såsom en gudstjänst eller en syförening under kyrkans regi också vara det.

Inom mc-världen så finns det krafter som anser att en mc-klubb skall följa vissa statuter, såsom att man som intresserad först få bli "hang-arounds", sedan "prospects" tills man efter ca. 1 år blir "fullvärdig medlem". Personligen anser jag en mc-klubb/avdelning inom Svenska Kyrkan skall vara öppen direkt, precis som våra gudstjänster. Om vi skall leva i dopbefallningen; "gå ut och gör alla till lärjungar", så bör man låta alla komma till sig, precis som Jesus gjorde (och gör).

Nu är hemsidan för den aktuella klubben nerlagd, och jag tror något nytt är på G inom Svenska Kyrkan, men vet inte. Vet du?????

Hoppas jag då får vara med. Mc mission är ett bra sätt att visa på evangeliet.


Det var genom en Bibel med "life-storys" på en mc-mässa som Gud nådde mig.


Jag var ju i Guds ögon en "prospect", sedan blev jag en "hang-around" och nu som antagen prästkandidat är jag snart "medlem". Å andra sidan talar ju tack och lov Martin Luther om det allmäneliga prästadömmet, där alla representarar Gud.


Ber om att Svenska Kyrkan får en sådan mc-klubb!

En klubb som skall omfatta alla. Där vill jag ingå.
Vet du något, så hör gärna av Dig eller kommentera detta inlägg.


Tror du detta kan vara intressant för Svenska Kyrkan? Vad tycker Du?

TV´n är död!!!!

Är det någon som tror något annat? Om 5 år spår Bill Gates i dagens Expressen är Tv´n död. Jag delar hans åsikt!

TV

Podradio och Tv har redan visat på att det är mediat som skall rätta sig efter kunden, istället för tvärtom. Sverige kommer att ligga långt framme, då vi är vana att ta till oss ny teknik snabbt.


Men... Kyrkan ligger långt efter. Långt efter..... tror jag Puh!


Skulle vara spännande att höra om deras planer, deras visioner, då det är viktigt hur vi kyrkan kam möta vår församling med deras förändrade vanor.

Det brukar ta tid för kyrkan att ändra sina vanor och traditioner och inställning. Därför har vi bråttom!!!!!!! Vad tycker du kyrkan kan och skall göra???

Kommentera eller maila mig tips nedan NU!

”Varför mår vi inte bättre, då vi har det så bra”

”Varför mår vi inte bättre, då vi har det så bra” är en slogan jag mött, som kan ligga till grund för många av dagens vilsna, rotlösa och utbrända människor som behöver ställa sig själva de frågor och få de svar som Gamla testamentets visionärer och vismän i Bibeln kan erbjuda. Om de hinner….

sjuk människa


Detta genom budskapet om att allt vilar i enda Skapares makt med dennes ljus som befriar från rädslor, erbjuder hopp och kärlek samt ger oss ett kosmiskt perspektiv på oss själva och tillvaron. Därför upplyser dessa vismän oss,såsom Jermiaa och genom ex. Ordspråksboken, att det verkligen viktiga erbjuds oss som en gudomlig välsignelse, inte genom våra prestationer.

Bra att reflektera över där dagens människas värde borde vara att hon just är människa, inte en ”pengamaskin” och att hon duger ”trots” sina fel, brister och styrkor, men det är också viktigt att framhålla att det finns en Vägledare för oss genom och i allt, som leder oss mot det sanna livet som dessa visionärer pekar på. Läs GT och bli förbluffad. Den angår oss i allra högsta grad även idag!!!

"Jag är vägen, sanningen och livet": säger Jesus. Vågar du tro på honom?

Podd frälst!!!!!!!!

Fantastiskt! Verkligen.

Framtidens info. bärare är bl.a. poddradio och poddtv.
Även för kyrkan: därför bör ju bl.a predikan ligga som en podd på församlingens hemsida, så man kan prenumerera på Ordet.

Har köpt mig en fet
ipod, så nu prenumerar jag bl.a på tv program från svt samt radio program från sr.
Nu kan jag alltså bl.a höra dagens andakt, se på vädret och andra tv program samt lyssna på andra spännande radioprogram, när jag vill och var jag vill.Här lite info. från Podradio.nu?

"Podradio (eller podcasting) är ett nytt sätt att lyssna på och sända radio. Utan att bli alltför teknisk så bygger det på att du som lyssnar prenumererar på de kanaler du gillar. Alla nya program i de kanaler du prenumererar på laddas sedan automatiskt ner till din dator där du kan lyssna på dem eller kopiera dem till din Ipod (därav namnet). Det fungerar naturligtvis med andra MP3-spelare också.

Podradio.nu är en webbplats som samlar olika podradiokanaler (och lyssnare) på ett och samma ställe och förhoppningsvis gör det lättare för dig att hitta kanaler du gillar med hjälp av rekommendationer och etiketter.

Här hittar du utförliga instruktioner om hur man börjar lyssna."Vilken frihet! Leve tekniken.

En till "kändis" träder fram som alkoholist!

Hur mycket skall man orka?

Den frågan kan man verkligen ställa sig, framförallt för politiker, som skall vara "fläckfria" och dessutom kunna jobba dygnet runt utan att göra något fel och då även uträtta storverk, annars blir de kristiserade. Puh......

Blir så glad att någon vågar gå ut och be om hjälp och visa sin "svaghet", så andra vågar gå samma väg mot tillfrisknande.

Kristina Axén Olin

Bra gjort Kristina Axén Olin (m) som säger i dagens
Expressen & DN, "Det blev för mycket alkohol och tabletter". Hård press, huvudvärkstabletter och för mycket alkohol höll på att knäcka Stockholms finansborgarråd. Men hon sökte hjälp och vände sitt liv.

Pampig prästvigning!

Stort, mäktigt och en oförklarlig känsla i Uppsala Domkyrka var det under dagens präst- och diakonvigning.

Liksom Gud är det svårt att sätta namn på den känsla som genomfors mig under denna magiska gudstjänst. Ber och hoppas fler får förmånen att drabbas av Helige Ande och söker sig till kyrkan. En mötesplats där Gud kan söka Dig, om Du öppnar upp Ditt inre rum med Ditt eget andliga handtag.

Prästvigning 20070114
Hans Lindholm, Anna Bäcklund, Edward William Thomas III, Björn Nilsson

Ber om att mina andliga vänner Ed & Björn skall få kraft och mod i sina kommande gärningar för att förverkliga Guds rike såsom numera vigda präster. Men kom ihåg att vi alla har vår del att tillföra Jesus vision i det allmäneliga prästadömmet.

Hämta kraft ur Livets Källa. Läs Bibeln!

Biskop Persenius om skolavslutningarna i kyrkan!

Ett bra inlägg om skolavslutningarna i kyrkan är det idag i DN debatt av Uppsalas biskop!När man läser sammanfattningen av denna artikel i andra tidningar, så missas som så ofta poängen, läs den därför i sin helhet. Först reagerade jag, då jag läste det korta inlägget på Expressen, men man skall alltid gå till källan.

Anser det är ett klokt råd till församlingarna att börja jobba aktivt mot skolan, lägga upp planer hur man kan visa upp sig på ett korrekt och ordentligt sätt, istället för att "smyga med budskapet" under avslutningarna. Stå för Guds Ord och förklara det rent och klart är ju uppmaningen, redan av Luther!


Biskop Persenius skrev bl.a:
"....Alltså, byt ut skolavslutningen före jul mot en inbjudan under advent till en andakt i kyrkan! Ersätt skolavslutningen inför sommarlovet med andra erbjudanden under året då eleverna får lära känna det som sker i församlingen vid de stora högtiderna och de avgörande tillfällena i livet. De som vill får komma, medvetna om att vi läser ur Bibeln, ber och välsignar."

Vad tycker du? Kommentera gärna!!!!!!!!!

Elda upp pengarna...???!!!!

Efter en promenad idag så blev jag så förbluffad....

raketer

Har alltid tyckt det är så onödigt att kasta bort på pengarna på raketer till nyårsafton. Ok med några, men för flera tusen kronor som många köper är för mig slöseri.

Så möttes jag idag på många platser rester av smällare och raketer (och flaskor och ölburkar). Då blir det mer smolk i bägaren.... Det blir så egoistiskt. Man förväntar sig att andra skall plocka upp efter sina eskapader. Måste kännas trist i de många områden jag gick genom idag där allt detta skräp ligger i väntan på att de kommunalt anställda skall rensa till våren. Och så klagar folk på skatterna....

Hur tänker man egentligen? När alkoholen gått ur kroppen så bör man väl se dem, eller?

Vad tycker du?