Prov valet ang. biskop för Västerås idag..... Schenning bra val!

Nästa år ska Västerås stift få ny biskop. Inför provvalet idag torsdag, har tolv kandidater nominerats. Flera av de nominerade är kvinnor, skriver VLT.

image299Har mött en hel del kompetenta människor från Kyrkans värld. Christina Schenning är otvivelaktigt en av de mest kompetenta, så vitt jag kan bedöma.
Att se människan, att bli berörd och att kunna beröra är bl.a. hennes gåvor.
En av hennes predikningar är något av det bästa jag hört.
Ber att kyrkan skall få en kompetent biskop i Västerås.

VLT skriver: "Man talar om Västerås stift som ett stift som har låga trösklar och högt i tak. Det kan en av kandidaterna till biskopsvalet, Christina Schenning, hålla med om. Hon har bland annat arbetat som studentpräst, kyrko-herde, präst i fjällkyrkan och just nu som utbildare på Räddningsverket. Den höga representationen av kvinnor glädjer henne.
-Det är spännande att det finns en möjlighet för Västerås stift att få en kvinna som biskop. Men det är inte en specifik egenskap att det är en kvinna. Det specifika är att få en biskop till Västerås som är engagerad i folkligheten och som kan leda Västerås stift teologiskt. Om det blir en kvinna är detytterligare en kompetens i kyrkan, säger Christina Schenning".
Läs mer...

Även Dalarnas Tidningar skriver om valet idag. Läs här...

Läs Västerås stifts hemsida, de har en blogg under dagen gällande valet. Läs här...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback