Vad är din Gudsbild?

Vad är din Gudsbild?

 Jesus tattoo Michelangelo

  • Vi måste våga tala Gud, detta då vi inte klarar av att sköta vår jord och relationer på kärleksfullt sätt på lång sikt. Evighetsperspektivet är förlorat i det egoistiska sekulariserade samhället. Indianerna ansåg att när man tar ett beslut så skall det sträcka sig mot sju kommande generationer. Därför behövs långsiktighet och då vi inte klarar detta på egen hand, tydligen, måste vi först def. Gud.

 

Gud kan inte bara vara en privat Gud, fast politiker anser att ha skall förpassas till den privata delen av livet. Hur detta skall vara möjligt är för mig obegripligt, fast inte om man är politiker, då några av dem verkar ha två olika sorters moral, en privat och en för väljarna. Kyrkan, dvs. vi alla kristna måste börja våga tala om Jesus. Bilden av en troende är en från Knutby eller knäpp tungomålstalande som flertalet inte kan identifiera sig med. Men trots detta så står Jesus högt i kurs, som moralisk människa, men om man påtalar att han utgav sig för att vara Guds son, dvs. Gud själv, så håller en del inte med. Detta innebär att han då ljuger, och inte är moralisk eller så är han den han utger sig för att vara. Den riktige Jesus kan hjälpa sålunda och bör lyftas fram.

 

  • Media och marknaden ställer individen i centrum, i motbild mot det kristna, därav en krock som man med maktspråk inte kan vinna över. Däremot med att visa svaghet som övervinner det starka, är det enda som kan sticka hål på bilden.

 

Folk vet sina svagheter, men vet inte vem som kan hjälpa dem på långs sikt, förutom Dr. Phil, böcker som ”Självkänsla nu” m.fl. efterlämnar ofta en tomhet, då individen fortfarande är kvar i sin brustenhet.

 

  • Korsets teologi borde annonseras ut, att den handlar om vad faktiskt Gud har gjort där upphängd, för att folk skall få förlåtelse och sedan kraft att det finns någon som bär dem, ser dem och förstår dem. I och genom allt.

 

Dessutom ger Gud oss kraft via Bibeln. Ordet du läser, läser även och formar Dig. Återinför den som ett livs redskap, berätta om den, annonsera att Gud vill säga något. Inför bibel diskussions grupper. Starta fler sådana idag i församlingarna.  Info. om Anden, hur han verkar.

 

  • Det vi inte har språk för, blir heller inte verklighet. Stororden är obegripliga för många utanför kyrkan med sina heliga ord.

 

Mystiken är det som lockar, vilket man ser att många besöker kyrkan, för att sitta tysta. Behovet av en Gud har aldrig varit större, det finns så många ensamma som upplever tomhet. Många har blivit human doing, istället för human beeing. Vi definierar oss med vad vi gör och vår framgång, inleder diskussioner med att fråga ”vad gör du”, inte ”vem är du”?

  • Språket om Gud, begränsar Gud och blir lätt en avgud om det inte får vara öppet. Ett eget språkbruk om Gud, gör dig mer trovärdig mot andra och innebär att du själv måste reflektera över din egen gudsbild och hela tiden ifrågasätta om dina ord fortfarande bär, vilket gör att gudsbilden förändras och utvecklas över tid. Gud tåls att granska. Blanda och informera om Stororden och deras innehåll med ett nytt intressant språk.

 

Erövra din egen gudsbild, vi kan ändå inte kontrollera Gud och avgränsa honom med våra Ord, bara hans betydelse för mig själv och andra genom att avgränsa honom. Låt hans Ord befria.

 

Läs Bibeln (ex. 2 Kor. 5:17). Gör det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback