Chaplin, Fryshuset och glömda barn...

Syns du och jag imorgon söndag kl. 1800 på Svalkans Café ute på Ulriksdal? Där skall jag tala om "borde den kristna tron dammas av?". Jag kommer bl.a. att beröra nedan text.

Kom dit, gratis entré och en alldeles underbar miljö.Möte igår med Chaplin, ett nätverk för glömda barn, som vill informera om dessa samt som har som mål att förbättra människors liv från dysfunktionella familjer.Benny Haag, skådespelare samt Anders Carlberg, Fryshuset är några av alla de som ingår. Sistnämnde anser att alkoholen är det som absolut främst ligger bakom och förstör vårt samhälle och våra medborgare (som Cornelis hade talat om människor i vårt land).

Vi alla får roller som påklistras i vår ungdom. Har du tänkt på det? En del blir ex. rebeller, hjälte, tapetblomma...
Att sedan våga byta ut de roller som vi dels själva tagit på oss, dels som vi blivit påtvingade, ex, om man är uppväxt i en familj som inte fungerar och då man själv tagit avstånd från den eller försökt rädda den, så får man indirekt pga. detta en roll. Hur blir man då sitt "original-jag"? Det måste till nya "bilder", mod och "motmänniskor"? Därför behövs ett nätverk över hela landet.

Hur mår Sverige idag? 14-åringar langar knark, 10% av landets niondeklassare har provat narkotika, 73% av ungdomarna mår dåligt för att gå till skolan, alltfler ungdomar skär sig...

Ovanligt? Sorry kompis. Köp nya glasögon eller besök verkligheten för väldigt många.

Chaplins pappa krökade. Blev komiker.
Bill Clintons pappa krökade, därför skrattade han i direktsändning i TV åt Jeltsin när han var aspackad. Barn till alkisar "täcker upp" när något konstigt händer, såsom Bill gjorde.
Dr. Phils farsa krökade. Han togs sig hjälterollen.

"Allt är normalt".. för hur skall ett barn kunna säga att det är fel i dennes familj om denne inte kan jämföra med en "frisk" familj. Därför behövs ett nätverk, dit barn, vuxna barn kan hämta "bilder" så de kan se att de inte är ensamma.

Man kan inte förändra,det man inte erkänner.
Men Chaplin var ju kul... undrar varför......

Undertecknat
en f.d. clown.


Varför döptes gruppen till Chaplin:

Charlie Chaplin föddes den 16 april 1889 i Walworth, London. Han var barn till en alkoholiserad far som han hade väldigt lite kontakt med då föräldrarna separerade redan 1891. Hans far gick bort då Charlie bara var tolv år.
Hans mor Hannah Chaplin led av sjukdomen schizofreni, och togs in på vårdanstalt där hon levde i många år. Under denna tid flyttade Charlie och hans bror Sydney runt i olika hem, skolor och arbetsplatser som erbjöd husrum. De båda bröderna  drogs till London Music Halls där deras föräldrar tidigare arbetat som sångare och de visade sig själva vara talanger redan som barn.

Detta gör honom till en förebild för barn som lever i svåra förhållanden som missbruk, sjukdom eller annan destruktiv miljö.

I dagsläget ingår ett femtiotal personer i Chaplin, bland andra: Anders Carlberg, vd Fryshuset, Greger Walve, Hela Människan och Anna Carlstedt, IOGT-NTO, journalister (t ex Katerina Janouch och Britta Berggren, författare
(t ex Börge Hellström), präster (t ex Olle Carlsson), läkare (t ex Ingemar Sköld), filmare (t ex Staffan Hildebrand, Stefan Erdman), artister (t ex Micke "Nord" Andersson), skådespelare (t ex Benny Haag och Morgan Alling).

 
Syftet är att jobba tillsammans med att sätta frågan på den politiska kartan genom att vi, var och en, verkar på våra egna arenor.

Nästa års Eldsjälsmässa kommer att ha Chaplins arbete som genomgripande tema. Vi har uppvaktat folkhälsominister Maria Larsson, skriver debattartiklar, planerar en bok, TV-program på temat osv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback