Livsviktiga boktips om de glömda barnen och om miss- samt riskbruk...

Många har reagerat på mitt vittnesbörd i Rapport som glömt barn. Se hela intervjun här...


Foto från Rapport


Gällande dysfunktionella familjer och "glömda barn" är det inte helt lätt att hitta litteratur som speglar dessa familjeförhållanden.

Eftersom det finns ca 400 000 glömda barn och över 1 miljoner alkoholister och ungefär 2 miljoner som har ett riskbruk anser jag att nedan böcker är livsviktiga för ALLA att läsa.


Missbruk i form av arbets-, spel, porr-, socker och matmissbruk etc. är andra droger som också berörs eftersom alla är sprungna ur samma sjukdom, beroende.


LIVSVIKTIGA BOKTIPS:•·      Lindeborg, Åsa (2007), Mig äger ingen, Bokförlaget Atlas: Stockholm.

Boken handlar om alkoholens makt och en dotters vånda. Läs denna prisbelönade bok!


•·      Janouch, Katerina (2004), Anhörig, Piratförlaget, Norhaven Paperback A/S: Danmark.

Om hur det är att vara medberoende och småbarnsförälder och kampen för att inse maktlösheten inför alkoholen och kokainet.


•·      Alakoski, Susanna (2006), Svinalängorna, Albert Bonniers Förlag, Norhaven Paperback A/S: Danmark.

Boken ger en svart bild av barns utsatthet i en alkoholistfamilj och är vinnare av Augustpriset 2006.


•·      Erkelius, Lina (2003), Kanske imorgon, Albert Bonniers Förlag, MediaPrint: Uddevalla

Boken handlar bl.a. om en gift tvåbarnsmor kontrollbehov för att lugna det inre kaoset och lusten av att fly från allt, där alkoholen blir lösningen tills självbedrägeriet avslöjas inför henne.


•·      Hellsten, Tommy (1995), Barn av livet, Församlingsförbundets Förlag AB/Bokförlaget Cordia AB: Örebro

Om de glömda barnen, för de som mist kontakten med sitt barn inom sig, det djupfrysta barnet. Boken vänder sig till de barn som inte fått vara barn, och som vuxna börjat söka efter sin barndom och ger insikter och visar på möjligheter till förändring och utveckling.


•·      Hellsten, Tommy (1992/1999), Flodhästen i vardagsrummet, Bokförlaget Cordia: Smedjebacken.

Berör medberoende, vilket är en sjukdom eller ett sjukdomsliknande tillstånd som uppkommer då en människa lever nära en mycket stark företeelse och inte förmår bearbeta denna företeelse så att hon inte kan integrera den i sin personlighet, utan anpassar sig till den. Belyser de glömda barnens situation och om vad de gör med sina upplevelser som ingen talar om och hur blir man vuxen om man som barn ständigt tvingas till anpassning i en utsatt miljö med ex. alkoholism, arbetsmissbruk, incest eller där ex. våld förekommer.


•·      Miller, Keith J, (2004), Steg in i livet, Bokförlaget Libris: Örebro.

Beskriver med konkreta råd genom de tolv stegen, som är hämtade från AA, Anonyma Alkoholister, ett program för inre helande och dessa tolv steg har för miljontals människor inneburit att de kunnat hitta sitt verkliga jag och därigenom kommit tillrätta med sina liv. Boken vänder sig till alla och beskriver en andlig väg till växande som människa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback