Mikael Bedrup möter Ulf Ekman på scen på Livets Ord 8 oktober, kl. 19.Spännande och en faktisk livsviktig diskussion...


Vågar du leva i direktsändning?

Utan att dopa dig, genom att exempelvis fly med för mycket arbete, träning, socker eller/och alkohol. Sistnämnda kommer att i huvudsak beröras under detta möte, då även de kristna idealen om att avstå från alkohol för att hjälpa sin med- eller motmänniska krackelerar. Varför?

Kan det hjälpa om du avstår? Har vi tillräckligt med nyktra förebilder eller skall man strunta i andra och sköta sig själv enbart, eftersom man själv kanske kan dricka lagomt.

KOM DIT!!!! Öppet för alla och har du inte varit på Livets Ord tidigare så är du i alla fall välkommen. Ser fram mot detta möte, där jag som en framtida representant (är det redan nu såsom prästkandiat) för Svenska Kyrkan får möta olika delar ur kristenheten.

Även om man har olika uppfattningar i olika frågor, vilket man även har inom de olika samfunden, är mötet viktigt och hjärtat är ju hos oss alla i Jesus Kristus, som jag ser det.


Så här skriver Livets Ord om kvällen på sin hemsida:

"Därför avstår jag från alkohol"


Onsdagen den 8 oktober har pastor Ulf Ekman bjudit in debattören Mikael Bedrup och frilansjournalisten Felicia Svaeren för att diskutera alkohol inom kyrkan.

På senare år har det skett en radikal positionsförskjutning när det gäller synen på alkohol i framför allt frikyrkliga kretsar. Där det bara för ett tiotal år sedan var självklart med helnykterhet inom många frikyrkor har detta idag luckrats upp och i många sammanhang betraktas man istället som extrem om man säger nej till alkohol.

- Det är en mycket sorglig utveckling. Jag tror att det är mycket viktigt att vi som pastorer och ledare visar ledarskap i en sån här fråga där det råder mycket förvirring. Det finns inte bara bibliska och teologiska skäl att avstå från alkohol, utan även, och kanske till och med framför allt, folkhälsoskäl, barmhärtighets- och solidaritetsskäl. Detta vill vi lyfta fram, säger pastor Ulf Ekman.

Förutom Ulf Ekman deltar även debattören Mikael Bedrup och frilansjournalisten Felicia Svaeren.

- Vi har bjudit in två mycket kunniga och engagerade personer. Mikael Bedrup har personlig erfarenhet av baksidorna med alkohol. Han växte upp med en alkoholiserad far, och fastnade även själv i alkoholism. Idag är han nykter och läser till präst vid Johannelund i Uppsala. Felicia Svaeren är en mycket påläst och engagerad journalist, som skrivit om de här frågorna. Det kommer att bli en mycket viktig och givande kväll, säger Ulf Ekman.

Samtalet hålls på Livets Ord i Uppsala, onsdag den 8 oktober kl. 19.00. 

För med information, kontakta: Magnus Dahlberg, Pressansvarig Livets Ord, 0709-439488


Kommentarer
Postat av: David Fredin

Kul att du ska dit, har sett dina andra postningar om det också. Kommer det att sändas live på webben också?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback