Svar till Jesse om att leva just nu - fullt ut...

Fick en spännande fråga av Jesse gällande mitt tidigare inlägg gällande dopet, som jag nedan svarar i hans mail.

image66

JESSES FRÅGA?


"Jag börjar med en fråga behöver vi veta allt, räcker det inte med att leva här och nu. Står det inte att var dag har nog av sina bekymmer. Jag tror på närvaron här och nu en närvaro av Jesus.
Blir inte jakten på svar, pengar, jobb eller hus en flykt från nuet ,ofta saknas en stillhet för eftertanke, reflektion kanske av rädsla för att inte räcka till ... att man ännu inte upptäckt nåden.

Vem stannar i dag och sträcker ut sin hand åt uteliggaren eller parkbänksgänget?
För mig måste svaret bli gör som Jesus visade följ efter och gör lika. Genom att ge kärlek till andra även de vi inte känner följer vi Hans väg.
Matt 6:6"


MIKAELS SVAR!

Som jag ser det så är det allt för många som lever i stunden, vilket är bra om man lever fullt ut, men som Du sedan skriver så tolkar jag detta som att många lever, antingen för att förverkliga materialistiska mål, dvs. i framtiden och då lever man inte här och nu fullt ut, utan väntar på ett sedan och som inte behöver innebära lycka, dvs. att leva fullt ut när man uppnått sina materialistika mål, utan risken finns att det då kan innfinna sig en tomhet. Detta bottnar i som jag ser det att saker inte kan göra en lycklig på lång sikt, då de inte är det viktigaste i livet, även om de kan göra en glad.

Det finns också de som "bara" lever här och nu, dvs. inte har något framtidshopp, utan lever ut allt på en gång, ofta med olika "quick-fix" lösningar, många gånger för att inte våga möta det "inre-hålet", utan man stannar inte upp, utan fyller det med saker som i längden inte är bra för människan (Individ: alkohol, narkotika, spel, relations och arbetsmissbruk bl.a. Mänskligheten: Att man missbrukar skapelsen, se ex. naturförstörelsen bl.a.).

Vi har tappat det långsiktiga tänket, både gällande oss själva och vår skapelse. Det kristna evIghets perspektivet möts vi sällan av, längre."Man skall leva så man kan dö": sade Astrid Lindgren klokt.


Tänker på Romarbrevet 8:20; "Allt skapat är lagt under tomhetens välde" och som jag haft förmånen att skriva en c-uppsats om. Slutsatsen där blir att det är Gudsrelationen som är det viktiga och att vi behöver se över så teologin också belyser vårt ansvar att ta hand om skapelsen, då den är ofrivilligt lagd under denna tomhet, vilket inte människan är, pga. arvsynden.

Att söka efter svar, som du skriver, är för mig något annat, tror att det är inbyggt i oss människor och som faktiskt driver oss framåt. Men här kommer tron in, som är ett försanthållande om att det finns någon som bär oss, genom allt, dvs. Jesus.

Ordet måste också bli till en handling hos oss där vi visar tydligt vem vi följer. Men det har inget att göra med vår helgelse, utan vi är rättfärdiga genom tro, som Paulus skriver om i Romarbrevet. Däremot så innebär vår väg med Jesus, mot sanningen och livet att vi "efterliknar" vår Herre och såsom honom ser de svaga och de som har och bär på ett utanförskap. Det är således inte gärningarna som gör oss troende, utan tron.

Det är saligare att ge än att få, står det i den Heliga Skrift, således innebär detta givande att när man hjälper andra också hjälper sig själv, man får en meningsfullhet för sitt liv, vilket du också verka tycka, detta då man använder det som ett verktyg för att förbättra andras liv, och på det sättet kan ens liv göra skillnad både för sig själv och andra. Man blir ett verkningsfullt verktyg. Detta vågar jag påstå ger glädje, sinnesro och meningsfullhet.

Håller du med?

MC-gudstjänst, eller... gudstjänst med MC.....

Samling vid Studenternas i Uppsala kl. 0930, ledda av kyrkoherden på "moppe", i kortege, ca. 10 hojar till Gottsunda och kyrktorget för gudstjänst. Blåsorkester, församlingsbor och en samling hojåkare på ett torg.

Märkligt hopkok. Som det är i Guds rike.

image65

Predikan handlade inte om mc-färder, däremot om Kristi himmelsfärd och Narnia. Annorlunda mot förra veckans mc-gudstjänst.

Bredda mackor, gott kaffe och fin samvaro efteråt ,däremot ville ingen göra gemensam hojfärd efter fikat. Molnen dök in och allt längre närmare marken.

Blev fotad av Upsala Nya tidning med västen med
Jesus Disciple loggan. Har uppdaterat den hemsidan med bl.a. foton m.m.. Kolla!!!!!!! Många kommenterade märket. Intressant. Diskussioner att man inte hann vara med i klubb, men gärna märke och gemenskap. För Jesus i tiden.

Bra intiativ av SMC och Gottsunda församling. Fast så speciellt MC var det i ärlighetens namn inte.

Nytt kristet MC-nätverk!!! Kolla hemsidan nu!!!

Första utkastet är klart.

Kolla in på spännande:
JESUS DISCIPLE - kristet nätverk för MC Sverige

Roligt med feed-back på min predikan för TYFRI MC

Vi alla behöver ge och få beröm, det värmer när det ibland är kallt på färden. Blev så glad för nedan respons från TYFRI MC gudstjänsten där jag predikade i lördags, mitt bland alla bikers från olika sammanhang och klubbar. "Var inte rädd", står det i Bibeln, så sätt en ära i att förkunna Ordet hos "hedningarna", såsom Paulus skriver.Lasse Lindberg från TYFRI MC skrev bl.a.:

"Hej Mikael!

TACK för att du kunde komma på vår MC Gudstjänst.

Det var precis så bra att ha dej med som jag hade tänkt mej, t.o.m. bättre måste jag säga. Jag har hela tiden förstått det stora i dej vad det gäller din missionering eller evangelisering. Måste säga att du var en MYCKET värdig ersättare för Lars Kolmar. Jag har förstått att du kan din bibel å nu har jag även fått det bekräftat.

Synd att det är det avståndet mellan oss vad det gäller väg, inte tankar, för jag måste meddela att du missade ett fantastikt möte vi hade i Tyresö pingstkyrka i söndags. Gospelkören som jag sjunger i var så taggade sa dom som var med, å vi som var med kände att vi verkligen nådde ut till dom som satt där. Vi hade en glädje å spirit i oss så det glittrade i ögonen sa dom. Å jag tror att dom som var där, tyckte det var häfftigt att ha oss med från hojklubben. Många hajjade nog till då Thomas Sidblad kom inkörande i kyrkan mitt under våran sång å ända upp framför altaret där vi stod. Där parkerade han den å klev av, som om det vore hur vanligt som helst att göra så.

Ha det bra å som sagt än en gång ett STORT TACK för att du kunde komma på så kort varsel å göra vår 5:e MC Gudstjänst så bra, så att även många av de vänner i klubben som inte är troende helt ut kände gudsnärvaron hos oss. Men jag tror nog att motorcykeln går bättre om den har bensin i tanken, men att föraren kör bättre och säkrare med Jesus i tanken. Med det syftar jag på det sista du skrev i våran gästbok."

//Varma hälsningar och lycka till med ditt med ditt arbete Lasse Lindberg & Liv Söderström + kan jag nog lova hela publiken i amfiteatern på Årsta Torg

Tyfri MC - en kristen mc-klubb som gör skillnad

Alldeles fantastiskt!

Att välsigna alla hojåkare, att hyra Årsta torg för en mc-gudstjänst och bjuda på kanon musik av  bl.a "Lisa" Andersson - är en mycket fin gest från den kristna hojklubben TYFRI MC till alla mc-åkare, som borde få fler efterföljare bland samfund landet runt.

Klart ekumeniskt med en pastor från Filadelfia, en präst fr. Svenska Kyrkan samt undertecknad fick dela ut tankar till hojåkare och förbipasserande flanörer igår om Guds omsorg och hans räddande änglar.  En alldeles underbar träff.

Tack för att jag fick hjälpa till TYfri MC!

image63

Mc-Gudstjänst i Stockholm med bl.a. Mikael Bedrup

Imorgon lördag skall jag och ett par präster/pastorer tala om Vägen - för hojåkare - i Stockholm.Ta Dig dit, med bil, tåg, cykel eller mc. Bra musik, härlig gemenskap och spännande och givande budskap!

image61

Eftersom det i Stockholm, just nu i TV 4, presenteras att var 16:e bilist kör drogad (alkohol eller narkotika) kan vi alla behöva en välsignelse för våra turer på våra hojer.

Så här står det på arrangerade mc-klubben, TYfri Mc´s hemsida:


Välkommen till 2007 års upplaga av Mc-Gudstjänsten som TYFRI MC anordnar.

Plats: Årsta Torg
Datum: 12 Maj
Tid: 11.00

Följ skyltning - MC-Gudstjänst.

Våra härliga präster och pastorer finns som vanligt på plats och ser till att Du som Mc-knutte får ta del av välsignelseakten.

Varmt välkommen

Hälsar TYFRI MC