Be och du skall få hjälp! Oavsett vem du är och vad du gjort!

Be och du skall få…..

 

  • Till dig som har det jobbigt, och till dig som är lycklig och till oss alla, oavsett vilket humör och vilket skede i livet du och jag befinner oss i, så vill jag påminna om Guds Ord och löften till oss.

 

Även många inom kristenheten verkar ha glömt bort det viktigaste, nämligen relationen till Herren, vår Skapare, detta genom bön och att läsa Hans heliga Ord i Bibeln, som läser Dig.

 

Det är inte gärningarna som gör oss rättfärdiga, utan tron. Lita på Gud som skapat Dig och att han kan ta hand om Dig, men vänd dig med hela ditt hjärta och din personlighet, med uppriktighet och ärlighet, så hjälper han Dig och mig.

 

Guds hand

 

Be hellre kort, än långt och sällan. Gör hela Ditt liv till en lovsång till Herren, Jesus förvandlar och räddar. Detta har han gjort med miljontals människor, han ser Dig som just Du är, be honom om hjälp och visa din tacksamhet.

 

  • Guds Ord om bön:

 

Matteusevangeliet 7:7-12: ”den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. Finns det någon bland er som ger sin son en sten när han ber om bröd eller ger honom en orm när han ber om en fisk? Om nu redan ni, som är onda, förstår att ge era barn goda gåvor, skall då inte er fader i himlen ge det som är gott åt dem som ber honom? Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.”

 

  • När människor hamnar i nöd vänder de sig ofta till Gud, gör det jämt. Bli förvandlad av den helige Ande.

 

Tips: Låt din bön innehålla – tack, förlåt, hjälp (för andra och dig själv). Formulera din bön med hjärtats Ord eller använd de Ord som Jesus lärde oss, se nedan.

 Ekumenisk översättning:


Vår Fader, du som är i himlen.
Låt ditt namn bli helgat.
Låt ditt rike komma.
Låt din vilja ske, på jorden
så som i himlen.
Ge oss idag det bröd vi behöver.
Och förlåt oss våra skulder,
liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss.
Och utsätt oss inte för prövning,
utan rädda oss från det onda.
Ditt är riket,
din är makten och äran,
i evighet.


Amen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback