Protester mot Scandic ang. Bibelborttagningen!

Hur tänker de - egentligen - på Scandic?image44
Åt vilket håll ligger Scandic på den moraliska skalan?

Se tidigare inlägg nedan, men det har blivit protester.

Här är en del av Dagens intervju med Scandics informationsdirektör:
- Erotiska filmer ser vi inte som en hotellfråga utan som en samhällsfråga. Som det är i dag så är erotiska filmer tillåtna. Om samhället vill ändra på det så får man fatta ett sådant beslut.

Någon anser att det vore rimligt att den som vill se porr skulle få fråga om det i receptionen, på samma sätt som man nu får fråga efter Bibeln. Hur ser du på det?
- Jag vill inte kommentera det. Erotiska filmer är en separat fråga som inte har något med utbudet av religiösa skrifter att göra.

Många av dem som reagerar tycker uppenbarligen att det är viktigt att Bibeln finns just på rummet. Har ni övervägt att ändra beslutet och att i stället lägga alla tre skrifterna på rummen?
- Vi måste komma ihåg att det skulle bli nästan 70 000 böcker att hålla reda på. Det blir väldigt svårt att hantera.

Min kommentar:
  • Vi har religionsfrihet, tack och lov, så olika typer av religionsskrifter, liksom erotik är tillåtet i Sverige, men det svarar inte info.direktören på.
  • Att inte svara på frågan om porrfilmsbeställning i receptionen kommer sig säkert av att man vill ha kvar denna del, då man annars tror sig missa en hel del affärsmän och de intäkter de medför. Men detta vågar de inte säga rakt ut, eller....
  • Att det blir svårt att hantera med biblar, koranen etc, kan inte vara svårare än att hantera att det alltid finns toalettpapper på varje rums toalett. Hur tänker de egentligen på Scandic?

Men det är väl "mammon" som får avgöra i första hand, inte moralen.

Vad tror du?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback