Att leva livet tillsammans...

Idag är det kap. 18 "Att leva livet tillsammans" (av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren. Warrens tipssida: Purpose driven life
(Ovan bok inspirerar mig för dagens blogg, läs den, då detta inte är taget ur boken, bara vissa citat)

När man läser Bibeln (har du vågat öppnat och bläddrat i den ännu, för du har en hemma i bokhyllan någonstans. Men förmodligen är den gammal, med liten svårläst typsnitt och kanske den är förra utgåvan, dvs. inte den nya översättningen år 2000. Köp en ny! Det tillhör allmänbildningen för dig coh dina barn!!!!), så slås man av att Bibelns erfarenhet är att livet skall delas med andra, i gemenskap.

image185
Gör vi det idag. På riktigt.... Inte ens i alla kyrkor gör man det, man kanske går på gudstjänst, kanske vågar sig hänga med på kyrkkaffe, där det kanske hellre talas om "ditten och datten" än om det som på djupet förenar oss. Vi alla bär ansvaret att varje dag, i varje möte, våga visa oss som vi är, inte att uppvisa masker.
Det är det som är att vara människa.

Bibeln säger bra saker: Ex. "Erkänn era fel för varandra och bed för varandra, så att ni kan bli botade".
Empati måste finnas i en ärlig gemenskap, så var noga med att avsätt det dyrbaraste du har, nämligen tid för andra. Vi jäktar för mycket..... Dra ner på aktiviteter för dig, dina barn, din familj.
Bara vara, tillsammans, är det viktiga.

Förlåtelse är A och O i en fungerande gemenskap. Inte alltid lätt, men är av yttersta vikt för att leva vidare.
  • Antingen kan man lägga energi på att ge igen och lägga sina känslor på detta och på detta sätt låta sitt "sår" vara öppet.
  • Eller så kan du visa överseende.
  • Du kan inte göra bägge...
image184
Ta fram ditt plåster, för dig och andra. Dags att läka. Medicinen vågar jag påstå är tron och Bibeln.

Förlåtelse är att släppa taget om det förflutna. Låt såret läka, men ärret finns kvar som en påminnelse som du kan se på och lära dig något av, inför framtidens händelser, därför finns det kvar.

Känn tillit. Den hör till framtiden och tar tid, men förlåtelsen måste vara direkt och är ett levnadssätt som kanske kräver träning, påminnelse, men är livs viktig för att livet skall levas fullt ut.



Se på alla stora människor och vad som kännetecknar dem,
när du analyserar deras levnadsinställning.

Att fundera över: Jag behöver andra i mitt liv.
En bra bibelvers: "Bär varandras bördor, så uppfyller Ni Kristi lag" (Gal. 6:2)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback