Kristendomens roll idag i media...

Ber idag för alla de som direkt och indirekt var inblandade i bussolyckan utanför Rasbo igår.

I TV igår så var det i TV-programmet "Existens" en granskning av Kristdemokraterna jfr mot Sverigedemokraterna som säger sig stå för en mer kristen syn (hur tänker de då, kan man ju undra?) och som tagit väljare från KD. I kommande avsnitt påannonserades det att man skall ta upp kristenhetens skuld till det onda den gjort genom historien. Allt skall självklart upp i ljuset, men det kändes som en negativ bild publiceras av kristna. Dessutom spretig, framförallt i tv-programmet igår, där KD-politiker antingen var klara eller fega att säga vad de egentligen tyckte, dvs. de ville behålla väljare, därför vågade inte partiordförande uttala sig i ett tv-program. Hmm...

Sammantaget en negativ bild om kristenheten.

MEN...
- så direkt efter detta program följde Nyheterna i tv, där präster talade, gudstjänstlokaler öppnades för sorgegudstjänster och ljuständning som möjliggjorde sorgebearbetning efter bussolyckan. Kyrkan är således viktig när det är allvar, anser nog gemene man. Visst skall allt skärskådas, men de positiva viktiga bitarna är också viktiga att lyfta fram. En del går ur kyrkan och missar nog att se att den behövs.

Tror att kristenheten, tack och lov så har den olikheter, vi är ju olika som människor med skilda erfarenheter och gåvor, behöver mer stå upp för varandra. Visa på styrkan genom Jesus och mångfalden, såsom Kristus gjorde. Han gjorde inte skillnad på folk. Förena er kristenheten är min devis, våga leva med olika uttrycksmedel och ibland olika ståndpunkter. Det finns mer som förenar är skiljer.

Ärkebiskopen skall besöka påven i Rom. Ett steg mot en ekumenik som förenar.

Himmelriket är nära...

Vad gör Du för att förena kristenhetens olika uttryck?



Hur går det med min fysiska omvändelse då, som började igår?


Jo, ingen onödig mat på hela dagen, MEN det blev pizza till middag. BUH!  Äter det ca. 5 ggr/år, men igår blev det stressigt, men  detta är en mycket dålig lösning. Så kampen går vidare. Skall ge mig upp på min "stålhingst" i vardagsrummet för att cykla 20 minuter alldeles strax.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback