Du är så nära Gud som du själv väljer att vara...

Dagens avsnitt (11 av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren. Läs även Warrens sida med olika tips gällande denna bok: Purpose driven life


image130Idag har vi kommit till kap. 12: "Arbeta på din vänskap med Gud"!

Du är faktiskt så nära Gud som du själv väljer!

För riktig vänskap krävs uppriktighet, total ärlighet. Är du det mot dig själv?
Skriv ner de punkter som du inte är det på, så blir det tydligt för dig. Det man inte erkänner, kan man inte förändra.

Är du perfekt. Bra, då behöver du inte läsa vidare mer. Lycka till!

I Bibeln är ingen perfekt, ingen fullkomlig. Det vimlar av personer som är misslyckade i olika utsträckning. Läs får du se.

Men Gud fann behag hos många av dem ändå. Varför? Jo, de var ärliga i fråga om sina känslor. Läs om Job eller läs hela Psaltaren, som inrymmer alla människornas känslolägen i ens olika delar av livet. Så säger en del (de som inte läst, kan jag säga) att den Heliga Skrift inte är relevant för oss idag. Detta är för mig oerhört trist, många har ingen kunskap, utan tror att de vet, ändå.....

image163Lägg ner klyschor i din bön och ditt samtal med Gud. Gå till kärnan med det du är missnöjd med. Gud klarar klagan, han är din vän, om du vill.

Vissa blir bittra och skyller på Gud det andra har gjort dem. Och detta skapar en klyfta mellan dig och Gud. "Lidandet är Guds megafon för att väcka en döv värld", menade CS Lewis.

Som Guds vän, måste du bry dig om hans vänner, de som han också bryr sig om. Guds vänner berättar om Gud för sina vänner. Nära vänskap med Gud är faktiskt ett val, ingen slump, menar också Warren.



image162
"Närma Er Gud, och han skall närma sig er"
(Jakobsbrevet 4:8)


DAGENS VAL: Vilka val skall du konkret göra idag för att närma dig Gud?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback