Expressen om "mc-outlaws" idag

De skräder inte orden i Expressen om outlaws mc-gängen. Läs dagens ledare...
Det är sällan man läser så raka åsikter i svensk press. Vad tycker du om denna artikel?

image111
Det finns många hojåkare i Sverige, med olika bakgrund och intressen.

Att vara journalist eller präst innebär en kallelse att våga se, möta och spegla sanningen. Ingen av dessa yrken är lätta. Tänker på Bibelns ord: "var inte rädd". Det står, sägs det 366 gånger, en för varje dag och så lite till... Ett bra budskap till oss alla.

Som människa är det lätt att göra fel, framförallt om man fått "fel verktyg" i livet och kanske inte blivit älskad som barn.

Mc-gängens fördelar är att de hjälper och stöttar varandra, man får bara hoppas att de vill göra gott. Men om man inte blivit älskad, så kan man i alla fall bli fruktad, tror jag det var Hjalmar Bergman som skrev. Ligger mycket i det.

Så vi behöver älska varandra, säga till din nästa att denne är fantastisk. Blir man älskad tror jag att man har svårt att vara hatisk.

Tänker på vad Jesus sade till de 12 lärjungarna när han sände ut dem på uppdrag.
Ett uppdrag som också gäller oss alla som är döpta.



Matt. 10:5-8:
Dessa tolv sände Jesus ut, och han befallde dem: ?Ta inte vägen till hedningarna och gå inte in i någon samarisk stad. Gå i stället till de förlorade fåren i Israels folk. Förkunna på er väg att himmelriket är nära. Bota sjuka, väck upp döda, gör spetälska rena och driv ut demoner; ge som gåva vad ni har fått som gåva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback