Gud längtar efter att bli din BÄSTE vän... kap. 10.

Dagens avsnitt (11 av 40) i boken"Leva med mål och mening" av Rick Warren. Läs även Warrens sida med olika tips gällande denna bok: Purpose driven life


image130Idag har vi kommit till kap. 11: "Bästa vän med Gud"!

Har du funderat om det är så att Gud längtar efter att bli din vän!

Ok, vi uppgraderar dig som inte har full koll.
Jesus dog på korset just för dig, dina synder (=missa målet med det som du är ämnat för).

När Jesus dog brast förhänget i templet mitt itu, med detta menas att genom Jesus får man nu direkt kontakt med Gud, tack vare det han gjorde där på korset. Han dog för dig, snacka om vän. Här är det centrala i kristendomens budskap.

Hur blir du då vän med en som du inte ser. Jo, genom samtal, bön. Hemma, när du kör bil, handlar, tysta samtal eller med kristna vänner. Detta förändrar din attityd till det du gör.

Man kan inte bli vän med någon som man inte har en relation till, så detta bönens samtal ger dig kontakt, hur märkligt det än låter. Och Gud svarar dig, fast inte på ett vanligt sätt som du är van vid som mellan människor.

Genom bön får du ett anat fokus. Sätt på dig Guds glasögon och tänk efter hur han ser på dig och världen. Lovar dig att du kommer att handla på ett annat sätt, gällande mycket. PROVA EN DAG (åt gången).

image160
Om man är vän, måste man veta vad denne säger och hur denne tänker. Hur gör man detta med Gud?

Öppna Bibeln. Börja med Nya testamentet är mitt råd. Man behöver inte sitta hela dagen att läsa, utan börja med att memorera någon vers, som tilltalar dig.

Tänk på den sedan under dagen och jag lovar dig att den kommer att förändra och öppna upp dig för mysteriet (som många missar).

Har du aldrig funderat på varför kristna ofta ser så nöjda ut? Vet de något som du inte vet....

Är du precis sådan du själv vill vara? Ärligt?
Skriv ner hur du är och hur du vill vara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback