Ur Guds synvinkel....

Så tillbaks till boken, som jag kommenterat. Boken heter "Leva med mål och mening" av Rick Warren. Idag har vi kommit till kap. 5: "Ur Guds synvinkel"!


Ditt sätt att se på ditt liv formar ditt liv,
skriver Warren.

Intressant, men när jag tänker efter stämmer detta. Joe Labero sade en gång till mig att han då (för 20 år sedan) såg sig själv med en stor show i Las Vegas. Således tror jag att självbilden kan påverka en själv och andra.

"Hur ser du på ditt liv?"
Intressant frågeställning. Nå? Tänk efter!

En del ser det nog livet som en tävling, andra att det skall vara kul, någon som ett vertyg för att hjälpa andra m.fl.
Ditt sätt att se det i livsmetaforer påverkar faktiskt hur du lever det och viilka mål du ställer upp.

Lever du efter korrekta tankar. Egentligen! Rannsaka dig själv.

Tänk om livet är en test,
skriver författaren och menar att Bibeln har tre metaforer som lär oss hur Gud ser på livet.
Först att livet är en test, att det sedan handlar om att ta ansvar, och slutligen att det är ett tillfälligt uppdrag. Det är dessa tankar som ligger bakom för ett liv med mål och mening.

image122

Om hela livet är en test och vi vet ju att Gud är trofast, så verkar detta i första påseende ologiskt, men om man har ett evighetsperspektiv fungerar ju detta. Dvs. att Gud ger oss prövningar för att pröva oss och genom dessa får oss att växa som människor.

Vilka prövningar har du testats med den senaste tiden och hur reagerade du för dessa. Kunde du gjort på ett annat sätt med ett nytt Guds perspektiv?

Varför inte skriva ner detta?


VIKTIGT BIBELSTÄLLE!

image123

1 Korintherbrevet i Nya testamentet. Kap. 10, rad 10-12:

"Därför skall den som tror sig stå stadigt se till att han inte faller. Era prövningar har inte varit övermänskliga. Gud är trofast och skall inte låta er prövas över förmåga: när han sänder prövningen visar han er också en utväg, så att ni kommer igenom den".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback