Utan dom, ingen skuld och skammen blir både kvar och kan inte tas bort...

I mitt examensarbete berörde jag ovan rubrik.

Det finns alldeles för många möjliggörare till dumheter!

Vad skall man med det kristna budskapet till om man inte både kommunicerar dom och evangelium. Bägge behövs för att människan skall vika av från en felaktig väg, ett felaktigt beteende, men uppenbart är att vi alla behövs nås av båda elementen. Brukar säga att vi behöver fler "motmänniskor" i våra liv, som vågar säga sanningen till oss och som vi vågar lyssna till.

Både i Kyrkans tidning igår och Dagen idag (se nedan)  ryter Ann Heberlein till! Vad tycker du?

"Svenska kyrkan borde framför allt predika Guds Ord. Inte undvika det som är obehagligt, som att alla människor syndar och gör fel ibland.
Det menar Ann Heberlein, teologie doktor i etik, som starkt överväger att lämna Svenska kyrkan.


Kyrkan är diffus, otydlig och ängslig, anser hon.-Svenska kyrkan är alldeles för mån om att stryka samhällets trender medhårs och tar inte sitt uppdrag att vara kristen på tillräckligt stort allvar, säger hon till Dagen.När hon själv besöker gudstjänster, vilket hon gör många gånger, får hon ofta en allmän-etisk betraktelse som går ut på att vi människor ska kramas och vara snälla mot varandra.-Människor som kommer till kyrkan vill ha något att bita i, något att reflektera över, vi vill bli utmanade, säger hon med viss irritation i rösten".
Läs mer från Dagen här...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback