En ytterligare man vald till biskop...

De som ville se förändringarnas vind blåsa, åtminstone känna en svag bris, gällande kvinnligt synsätt i Svenska Kyrkan (eftersom övervägande del av besökare är kvinnor), kan nog nu känna sig besvikna.

För övrigt läser jag just nu den spännande feministteologen och professorn i Nya testamentet,
Elisabeth Shussler Fiorenza, om Johannesevangeliet, som hon anser sätter kvinnor i centrum såsom full fjättrade lärjungar, vilket de johanneiska församlingarna ansåg vara centralt, redan för över 2000 år sedan.

Ibland tar det tid, sägs det inom kyrkan.Sannerligen, så sant.

Det är därför man skall ha bråttom, så att någonting så småningom blir adekvat får man hoppas för sin samtid. Kyrkan har blivit snabbare. Tack gode Gud!

image491
Ytterligare ny manlig biskop, blir det denna gång för Västerås Stift, Tomas Söderberg, säkerligen en duglig präst och karl. Men han är inte en kvinna.

De som var rädda för Christina Schenning, med sitt friska synsätt med att försöka se och undersöka samtidens frågor, detta bl.a ur ett kvinnligt perpektiv, behöver därför nu inte vara rädda.

Och socialdemokraterna som gick till angrepp på henne, och istället lät partispiskan svingas och ville välja sin egen Margrethe Isberg, känner sig nog nu rejält snuvade på konfekten...

Som den kände författaren Kurt Vonnegut så ironiskt skrev (i slutet av varje orättvist dramatiskt slut i kapitel i boken: Slakthus 22, om jag nu minns rätt):


Så kan det gå, hå ja ja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback