Alkohåål - en rättighet eller ett förtryck och Tommy Hellstens föreläsning igår...

Lötenkyrkan i Uppsala igår.

Tommy Hellstens föreläste om sin bok och sin historia om att det finns "en flodhäst i vardagsrummet"  i de flesta familjerna, men i olika hög grad. Boken är ett måste att läsa för att förstå alla "glömda barn", dvs, de 2 miljoner - vuxna och barn, som finns idag i vårt land, och de roller de fått sig påtvingade.

Jag fick kort berätta om hoppet inför ett fullsatt kyrkorum efter Tommys del.

Visade på de vägar som finns för tillfrisknande, såsom Trappan i Uppsala, AA, OA, NA, ACOA, ALANON, ALATEEN etc., liksom de "vara vettig vuxen" kurser som anordnas för att ge insikt så man kan se de "glömda barnen" och göra skillnad för dem.

Läste ur Benny Haags bok (läs recensionen av boken i Expressen här av teologen Ann Heberlein), där han tar upp vad som händer i vårt land idag och som många inte vill inse eller inte kan se.

Alkohol kan inte vara en rättighet för många, när halva svenska folket mår dåligt pga dess konsekvenser. För sistnämdna grupp är alkohol ett förtryck, inget annat.


Ber om
att våra kyrkor idag skall införa druvjuice i nattvarden.

Detta då man då som ett tydligt tecken visar i den för mig heligaste riten, att man välkomnar och bjuder in alla till denna gemenskapshandling omfattande den yttersta kärleken i det yttersta kärlet, till Jesus Kristus och försoningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback