Gör kyrkorna till en alkoholfri zon...

Var kan man träffas i direktsändning, dvs. absolut nyktert, utan att riskera att känslomässigt må dåligt och vara säker på att inte riskera att ta sig ett återfall och där man istället kan känna sig säker och kanske t.o.m. bli inspirerad av andra att våga leva ärligt, nyktert mot ett tillväxande.

Borde inte våra kyrkor och samfund vara föredömen och de som jobbar där? Ärligt talat.


Så här skriver bl.a. tidningen Världen idag, där de recenserar samtalen med mig på Livets Ord, här berörs två glömda barn.

"- Jag tänkte ofta under ångestattackerna och gråten, varför kan jag inte vara som alla andra? berättade Felicia Sværen när hon talade om sin uppväxt. Mikael Bedrup berättade också om sina skuldkänslor och hur mycket man påverkas som barn till en alkoholist.
Felicia Sværen har engagerat sig mycket i kampen mot alkoholens utbredande inom kyrkorna, och det ämnet upptog mycket av kvällens samtal.
Felicia Sværen berättade att i dag dricker så många som 62 procent av kvinnorna inom frikyrkorna alkohol, och 47 procent av männen.
När kyrkan inte är nykter kommer inte heller människor med drogproblem att hitta en miljö där de får hjälp att ändra sitt liv, var hennes budskap.
- Folk som vänder sig till kyrkan söker en fristad."

Läs hela artikeln här...


Ikväll kommer minst 385 000 barn att minst må dåligt.
.....De lämnar mig ingen ro.

Kan du blunda för dem?

Kommentarer
Postat av: O.

Intressant att Världen idag recenserar sin egen medarbetares (Felicia Sværen) framträdande hos tidningens ägare (Livets ord). Kan det bli mer församlingsblad?Nåväl, konspirationen åsido gjorde du väl ifrån dig. Alltid kul att ha videomaterial att länka till. Ses på onsdag!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback