Nu är jag riktigt förbannad...

SLUTA SNACKA SKIT!

Börjar med en vanlig utslätning gällande extrem alkoholkonsumtion, denna gång av vår förre statsminister Göran Persson, som gäller att
han var så full att ramlade och bröt nyckelbenet enligt Per Nuders egna bok, efter en rejäl fylla. Persson svarar, "det är larvigt, vi har väl alla i goda vänner lag festat till det".

Ok. "Goda vänner" avslöjar inte i en bok en sådan fylla, framförallt när en statsminister bryter nyckelbenet. Och om man inte minns att man har brytit det under fyllan, så lovar jag att man minnns det dagen därpå. Skulle du glömma detta?

Tror inte det, eller? Om Persson anser att de är goda vänner, kan detta kanske indikera på att man inte har några nära vänner, vilket kan tyda på ett utanförskap, som också signalerats i dokumentären om Persson. Om så är fallet, kan mat och alkohol vara förnämliga att överkonsumera, då de ger tröst för stunden, vet vi alla som är beroende personligheter.

De var på Harpsund, således kan fyllan med stor säkerhet varit pröjsad av oss skattebetalare. Är det så vår skattepengar används och är det så en statsminister agerar ibland, som väl ska vara en förebild, i alla fall var de väl så förr inom de socialdemokratiska leden. Då skulle det varit otänkbart att bygga ett hus och ha en gård som Persson när man är statsminister. Moralförskjutningen finns överallt och alkoholfrågan är ett tydligt exempel på detta.

Tänk om en tsunami inträffade en sådan fyllekväll. Som statsminister, liksom en präst, har väl tjänstgöring dygnet runt väl....

En annan statsminister, dvs. nuvarande, ansåg i ett pratprogram från Mosebacke angående alkohol och där bl.a. Schyman var med, att 90% av befolkningen kan hantera alkoholen på ett ansvarsfullt sätt, så varför skall vi missunna dem ett glas vin...

Läste igår den ABSOLUT VIKTIGASTE BOK JAG LÄST,
den kritikerosade "MAKT, MOD OCH MOTSTÅND-OM DEN MITT I OCH DE RUNT OMKRING"  av Benny Haag
(Albert Bonniers Förlag).


Började med boken igår lördagkväll kl. 2000 och kunde inte lägga ifrån mig den, utan läste den rakt igenom direkt till kl. 0100, kunde inte se TV eller umgås med familjen.

Den är den mest viktiga bok jag läst någonsin. Den tar tempen på vår samtid, där Benny med sin två olika alkoholglasögon, visar på vår samtid.

Dels beskriver han sin beroendesjukdom och hur han och hans familjs avgrundsdjupa avgrund var, dels visar han med sina numera nyktra glasögon på vår ENORMT SJUKA samtid och hur makthavare negligerar honom. MAN VILL INTE HA EN FRISKARE VÄRLD. Punkt.

I boken gör Haag en liknelse gällande Reinfeldts beskrivning av de 90% som kan dricka ansvarsfullt. Tänk om det gällde trafiken och om man förde samma resonemang.

"90% kan hantera bilkörning, så varför bry sig om de 10% som inte kan.. Låt dem ta ansvar för sin bilkörning. Att de sedan kör på andra, på fel sidan vägen, bara för att de inte kan styra själva eller kör för fort. De får väl skylla sig själva".

Problemet blir att de kommer att köra på andra, således kommer man att agera om man resonerade likadant med bilkörning såsom man gör gällande alkohol. Men... ingen vill avstå. Från alkohåål.

Träffade en präst högt upp i en kyrklig organisation igår och frågade om denne kunde avstå från alkohåål. Denne  tvekade. Däremot insåg denne att arbetsmissbruk låg nära, således samma sjukdom, men en annan drog. Dennes familj fick således också en frånvarande förälder... Men att hjälpa andra.... En sjuk sjukdom.

Av tio personer, dricker en för mycket minst, runt varje finns det ca 4-5 personer, grannar, barn, hustru/make, arbetsvänner, myndigheter etc. Således är det ca sex personer med den som dricker för mycket som mår dåligt och får problem, alkoholproblem. Varannan svensk!!!!!!! Om du skall hjälpa din nästa, så har du en bredvid förmodligen nu.


Avstå från alkohol för att jag kan hantera vin? Varför då?

Våldtäkter, läktarvåld, kvinnovåld, fyllekörningar är alkoholrelaterade. Punkt.

Anna Lindhs mördare knivhögg sin pappa som var alkoholiserad sjutton gånger då denne slog hans mamma. Alkoholen påverade hela hans barndom. Hade någon sett denna kommade mördare av statsministerns närmaste medarbetare tidigare och hur han hade det som barn hade Anna levt idag med största sannolikhet.

Om det stämmer att Lisbeth Palme pekade ut Christer Petterson och om han var Palmes mördare, så innebar det att återigen en statsminister var inblandad i en situation som var alkoholrelaterad, då med dödlig utgång.

Har ovan visat på att statsministerna Göran Persson, Reinfeldt, och kanske Olof Palme, varit inblandade i alkoholfrågan på olika sätt och med olika utgång. Skrämmande. Och ingen i vårt samhälle, framförallt högt upp i hierarkin, verkar på allvar vara intresserad att visa på alkoholens fula tryne, vilket framgår i Benny Haags livsviktiga bok.

Skål. Idag har många, många i vårt land bakfylla och ångest och barn ber till Gud att deras föräldrar skall vara nyktra nästa helg eller i kommande vecka. Be kan de... men bli hörda....


Sov gott.

Kommentarer
Postat av: MK

Så klockrent! Varför har jag inte sett din blogg förut. Allt gott!

Postat av: Mikael Bedrup

Hej MK! Det var roligt att du hittat mina GODA TANKAR, även fast de kan såsom Jesajas vara vassa, en nagel ögat, på det onda.Keep on reading.

2008-10-19 @ 18:51:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback