Är du ansvarig för dråp - indirekt eller direkt...

Alkoholpåverkade dödar, medans polisen jagar fortkörare...


40 procent av alla dödsolyckor är föraren berusad.
Ja, nästan var annan allvarlig trafikolycka beror på alkoholen (och inte på hastigheten, som man kan få för sig när man ser alla nya kameraskåp som ska öka trafiksäkerheten genom att minska hastigheten, hmm). (Ovan skrev Aftonbladet igår!)

För fyra år sedan beräknades 16.000 köra på fyllan varje dag, idag är det 20.000 i Sverige varje dag. Man räknar också att 10.000-tals kör drogpåverkade (dvs. med droger) bara i Stockholm varje dag.

Vad gör du för att stoppa detta? Jag skriver bl.a. här och talar om detta varje dag. Vi alla kan, skall och måste ta tag i alkoholfrågan.

Dessvärre finns det för få kyrkor i Svenska Kyrkan som erbjuder druvjuice i sin nattvard, vilket är och bör vara en oerhört viktig diakonal signal för att inkludera missbrukare.

Vi måste börja omdefiniera vad som är en missbrukare. Det är en som får negativa konsekvenser av sitt missbruk, framförallt är det ett missbruk redan när de i dennes omgivning mår dåligt, dvs. innan missbrukaren själv inser det.

Många vet eller indirekt tillåter människor i sin närhet köra på fyllan, i vilket jag själv ingripit i.
Då möttes jag av åsikten; det brukar gå bra, för det har det gjort så länge jag minns?..
Om denne kör ihjäl någon bör dessa medberoende också fällas för dråp?.

Säg det. Det hjälper!


Kommentarer
Postat av: kaxiga Z

Har visserligen svårt att hålla med om druvjuicen, men tycker om detta inlägg, som handlar om andra människor och deras behov.
En eloge för det.
De flesta bloggar kör annars jagjagjag-stilen
;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback