Mycket annorlunda prästvigningsfest, förstås.......

Allt var inte bättre förr.....

Min vän Niklas Amran prästvigdes igår i Storkyrkan i Stockholm i en nästan fullsatt kyrka. En rit de passage som verkligen berör, framförallt de som avger sina löften - för hela livet. Som skall bära genom vått och torrt, även när tvivlet ansätter.

image71

På kvällen bjöd han in sina vänner och bekanta till Wallmans Salonger, vi blev ca. 400.....

Vilken show han hade kokat ihop, kommer inte ihåg allt, men det var mycket annorlunda, så även ansamlingen av människor, gays, affärsmän och kvinnor, partysugna, präster, diakoner, teologistuderande, alla ståendes och minglandes, fast hela tiden med fokus på scen, där upplevelserna avlöste varandra hela tiden från kl. 1915 till sen kväll/natt. En lika salig och brokig samling som Jesus samlade kring sig.

Sexiga Wallmans underhållare, stand-up, sångare, Linda Bengtzing, Niklas själv sjungande bl.a. den nya psalmen "Stad i ljus", talare: undertecknad, prästerna Carl-Erik Sahlberg, Ulrika Stigberg bl.a. underhöll på olika nivåer och områden.

Sällan har en samling varit mer mångskiftande, öldrickandes som mött det Goda Budskapet, där dramatenskådisen Tomas Pontén läste ur evangelierna om att "bära varandras bördor" och Niklas avslutade innan discot drog igång, med en minipredikan. En publik som jag tror inte ses i kyrkan alltför ofta, men i denna märkliga himmelska soppa kokad av Niklas, berörde på något märkligt sätt. Men det var nog många kyrkvana som satte i halsen... Fast kyrkan behöver ibland nya intryck och uttryck, tyckte åtmisntoen de som var där.... Då skulle man kunna nå fler, vilket detta var ett bevis på.

Önskar Dig Niklas Guds Frid och Kraft så att han i framtiden på bl.a. Viking Line kan göra skillnad och göra fler till Jesu lärjungar, så världen blir en bättre plats. Himmelriket är nära.......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback