Kärlek, bomber, vetenskap och Lp-skivor...

Love, peace & understanding...

Parollen under 1960-talets hippie era. Försvunnen och begravd av marknadens krafter och under ytligare slogans som: Take a coke and a smile...

Barnen som växer upp i krigshärjade länder kan nog hålla sig för skratt...

KG Hammar, ärkebiskop emeritus, manar till bojkott mot svensk export av vapen. Man måste bestämma sig, man kan inte både ha kakan och äta den. Vad vill vi med vår värld?

image497
Såg den utmärkta tv-dokumentären om Gasolin, det danska kultbandet med Kim Larsen i spetsen, igårkväll.

Vart tog alla bra band vägen, framförallt vad tog tiden vägen.

Numera är det mest one-hits wonder som får regera. Inget politiskt, bara slätstruket, med teflonvarning för det musikaliska minnet. Opersonligt och ointressant.

Miljöerna var kul när man fick färdas i minnenas allé.
image498
Jimi Hendrix var en förebild, skall tamigtusan ta fram en cd (bara det är för nytt..) och lira "Purple haze" på högsta nivå idag, medan jag skriver på mitt examensarbete.

Grannarna kanske undrar om man tagit ett återfall. Och det har man.... i 60 &70-talets kreativa musikflod, som bestod av vatten som både gav törst till medmänsklighet och som innebar att man kunde hur många gånger som helst lyssna på en Lp-skiva (vad är det här för något frågade en ung nära anhörig när jag visade min samling för denne...) och "digga" och upptäcka nya saker när man samtidigt lusläste omslagen.

Nostaligisk. Jo.
I vissa fall var det bättre förr.

En av mina bekanta, verkar däremot tycka att den för dagen aktuella vetenskapen är det bästa och allt det gamla, såsom min huvudbok, handboken för Livet, är tämligen omodern och bara består av sagor.

  • Tur att vissa inte bor i land där man krigar, utan har råd att ha åsikter, långt skilda från många trasigas verklighet, oavsett om det är i Sverige i en familj där pappa eller mamma krökar eller där familjens överhuvud är sprängda i bitar. Tekniken går framåt, bomberna blir mer effektiva. Vi har mycket att tacka vetenskapen för, brukar det sägas... Jo, jo, det beror på vilka glasögon man har och var fåtöljen är placerad där man sitter däst och betraktar de Andra med föraktfull egoism.

Men blir vi mer mänskliga? Love, peace & understanding.
Inte dumt.

Är det dags att gå tillbaks till människans kärnvärden, för att vi tillsammans skall kunna skapa en bättre värld? Det är möjligt, dvs. om vi förenar oss, precis som Hoola Bandoola Band och de andra proggarna ville i början på 1970-talet. De kanske inte hade så fel...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback