Helle Klein, behandlingshem och förlåtelsedag i ditt liv...

Helle Klein var i TVsoffan imorse, första dagen som vigd präst.
Raka ärliga svar om det som är bra och det som inte är så.
Bra.

Många kommer nog reta sig på henne, men det behövs präster som hörs utanför de alltmer folktomma kyrkorna, då många går ur. Präster genomgår långa utbildningar där man får skriva mycket, sedan skriver de inte i lokala tidningar, bloggar och andra media som når folk idag. Märkligt...

image449
Skall idag följa en till ett behandlingshem som skall läggas in. Har aldrig besökt ett sådant, så för mig blir det intressant.

Men för den som läggs in under minst 4 veckor är det säkerligen skrämmande. Behandlingen bygger på 12-stegs rörelsens program, som jag är väl förtrogen med.

Att komma i kontakt med sig själv, att som jag ser det nu, söka Guds avsikt med sitt liv är den mest spännande resan en människa kan göra. Man är tvungen att klä av sig de skyddsplåtar man gömt sig bakom, dvs. om man vill tillfriskna.

Många skulle behöva jobba i de 12-stegen. Många. De kräver fullständig ärlighet och att man möter dem som skadat en sig själv och dem man själv skadat, för att be och ge förlåtelse, så länge det inte skadar en själv eller den andre.

Inom judendomen har man en sådan dag, Yum Kippur - försoningsdagen - en gång om året.

En sådan borde alla införa minst en dag om året.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback