Alldeles fantastiska ungdomar som spelar Shakespeare...

Premiär igår...

En alldeles magnifik kväll igår i Hågaby, Uppsala.

Waldorfskolans klass 8 framförde igår och idag, kl. 1900 samt lördag kl. 1400 i Hågasalen i Håga Bycentrum, strax utanför Uppsala Centrum, William Shakespeares - En Midnattssommarsdröm.

Jo, jo tänker man när man är på väg dit. Det blir trevligt, framförallt när ens dotter är med (det är hon som sover på bilden).
Men....

Plötsligt finner jag mig skrattande och alldeles inne i pjäsen, såsom hela publiken nog upplevde det.
Ungdomarna kan alla avsnitt utantill. DE ÄR ENORMT DUKTIGA!

image528
Scenografin var strålande och genomtänkt, framförandet alldeles superbt, tre scener - genialiskt, kostymerna bedårande. Och de har gjort allt själva.

Vilken fantastisk skola, vilka fantastiska ungdomar, vilket team. Under många veckor har de tränat, byggt och gjort kläder. Ett enda ämne som omfattar så mycket.

Här i denna skola sprudlar kreativiteten. Här har många skolor enormt mycket att lära, liksom för oss som är äldre och genomgår teologiutbildningar.

Visst finns det här problem, men man har en vision, att genom skapandet lära. Genom händerna och kroppen till hjärnan, inte tvärtom.

REKOMMENDATION: Gå dit ikväll eller morgon, det är för allmänheten.

En upplevelse för Livet.


Kommentarer
Postat av: kristina Pettersson

Ja vi har mycket att lära av dessa ungdomar och deras lärar, som har en sådan kreativitet och en skola där det kan få utlopp och uppmuntran för den. Har själv jättefin erfarenhet av Waldorfskolan via en av våra söner som gick i Martinskolan i Farsta då vi bodde i Täby. Han valde detta själv då han var 11 år och pendlade varje dag självmant genom hela stockholm allt för att få ta del av en undervisning som passade och utvecklade hans kreativitet. Han går idag på Högskolan på ett "kreativt" program.

2008-03-16 @ 19:01:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback