"Färjan" spårar ofta ur... 52 våldtäkter per år på båtarna....Ok?

Succé eller...

Har sett flera avsnitt av tv-programmet "Färjan".

Det finns olika bilder från dessa båtfärder.

Visst, kan det vara helt underbart med en härligt avkopplande mini-semester i dessa flytande resturanger, shoppingscenters, spa´s och nattklubbar. Men faktum är att jag och en del med mig, som inte har lust att "supa skallen i bitar" eller är barnfamiljer, precis som vid fotbollsderbys, drar sig för kryssningar pga stök och fyllor. TV-programmet förmedlar en realistisk bild.

I förra veckans avsnitt var min fd. studiekamrat Niklas Amran med (bilden). Han är där engagerad som underhållare (och när han är ledig är han präst ombord).

Man fick då se ett samtal som Niklas hade med "Baren-Håkan". Sistnämnde grubblade över framtiden och fick ett ordspråk med sig av Niklas. Niklas är duktig på sådana. Förstår att Håkan grubblar där på båten.

Han kanske skulle våga resa sig ur sin båt såsom Petrus gjorde där på Genesarets sjö, för att våga nytt och förvandlas.


Ärligt talat, hade båtarna legat förtöjda jämt så hade de säkert blivit av med sina alkoholtillstånd. 

Båtpersonalen har problem att "styra" fyllorna ombord, då många krökar även i sina hytter för att därefter besöka nattklubben alldeles för överförfriskade. På land hade man inte kommit in. Visst finns det väldigt många som sköter sig och har kanonroligt, men....

Det är ca. en våldtäkt i veckan!!!!!!!!!! Alkohol är alltid inblandad. Gränserna suddas ut. Kvällens "Charterresan på kanal 5 är också ett tydligt exempel på fyllor som går överstyr och där unga människor tror att man kan bete sig precis hur som helst. 

"Fyllskallarna", unga och äldre gör ju ofta som de själva blivit lärda, dvs. av sina föräldrars egna fylleagerande eller att de som skall vara föräldrar och helst också förebilder, inte vågat sätta gränser för sina barn när de redan var små och lärt dem hur man skall agera och sätta egna gränser.


Så här skriver Expressen om våldtäkterna på båtarna bl.a:

"Det är en annan värld man är i på båten. Sprit, sex och rock'n'roll", skriver signaturen Cinderella.
 Flykten från vardagen resulterar dock ofta i misshandel, våld och fylla.

Stökiga resenärer på Viking Lines och Birka Cruises båtar tas om hand av Södermalmspolisen när de går i land.

Enligt stationsbefäl Bengt Hellström har våldtäktsanmälningarna på partybåtarna ökat de senaste åren. Det finns ingen officiell statistik, men Hellström uppskattar att de får in ungefär en anmälan i veckan.
- Det är ofta gränsfall när man träffas på dansgolvet, krökar rätt vilt och hamnar i hytten. Sen på morgonen vet man inte vad som hänt, säger Bengt Hellström."


Läs mer här..

Hur var det på din mini-semester?

Ingen aning säger en del. Andra har haft det bra. Och alldeles för många har spårat ur, förstört för andra och sig själva, för en hel del en lång tid framöver. Men båtarna sjäva visar inte upp denna bild särskilt ofta pga. negativ publicitet, vilket är en fara för båtarnas framtid. Tror att det är farligare att inte göra detta. Det man inte erkänner kan man ju som bekant inte förändra.

Vi alla är värda att ha det bra. Våga vara i direktsändning. Våga vara förebild!!!! Snacka inte bara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback